De staking van het openbaar vervoer is gewoon K… met peren!

 

Zo. Is het jou vanmorgen wel gelukt om op je plaats van bestemming te komen? Of ben je een van die pechvogels die wat anders heeft moeten verzinnen?

 

 

Niet iedereen kan vandaag op de fiets of heeft een auto beschikbaar. Heb je daarom maar een vrije dag genomen of kun je thuiswerken? Of heb je misschien een lieve buuf die toevallig dezelfde kant op moet en kun je meerijden?

 

Natuurlijk heeft iedereen het recht om te staken. Maar tjonge wat heeft die staking van het OV een impact op ons dagelijkse leven zeg…

 

  • Het is een drukte van jewelste op de weg. Megafiles, want iedereen die niet anders kan, gaat nu toch met de auto.

 

  • Misschien kun je echt niet naar je werk. En als je geen ander vervoer kunt regelen is je baas daar natuurlijk ook niet blij mee. Maar lang niet iedereen heeft een baan waarin ie thuis kan werken. Zie je het al voor je? Al die verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers, politiemannen, juffen en meesters die niet op de plaats van bestemming raken… En wie daar dan vervolgens weer last van heeft.

 

  • Ga je vandaag met het vliegtuig op vakantie, dan is Schiphol alleen te bereiken via een pendeldienst op het traject Hoofddorp – Schiphol – Amsterdam. Maar dan moet je eerst in Amsterdam of Hoofddorp zien te komen. En een taxi of een Uber die kant op is vandaag natuurlijk niet te betalen. Je pubertje zou maar vanuit Appelscha op examenreis vertrekken naar Chersonissos. Ook suf. Moet ie jou toch weer lief aankijken of je ‘m even naar Schiphol wil brengen. Tsja, wat doe je dan? Gevalletje jammerdebammer?

 

  • En al die toeristen dan, die weer terug naar huis willen. Die moeten misschien wel een nachtje extra blijven en hun ticket omboeken. Want sommige vluchten zijn gewoon gecanceld.

 

  • En wat doe je nou als je een sollicitatiegesprek hebt? Mag je eindelijk op gesprek, kun je jezelf niet verkopen omdat je niet op de plaats van bestemming kunt komen. Heel vervelend.

 

 

  • En die afspraak in het ziekenhuis waar je zo lang op moest wachten. Nou, mevrouw, kunt u misschien ergens in augustus?

 

Tsja, wat zal ik er eens van vinden, van deze staking van het openbaar vervoer? Ik vind het eigenlijk gewoon heel vervelend…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit