Die ene rode jurk

 

Ken je dat gevoel? Je wordt op een dag wakker en denkt: waar is mijn taille gebleven? Gisteren had ik ’m nog en nu is ie foetsie.

 

Nou, dat had ik dus laatst. Ik was de zolder aan het opruimen en vond een tas met oude kleren. Daar zat mijn lievelingsspijkerbroek in van twintig jaar geleden. Waarom ik die bewaard heb is mij een raadsel, maar goed, ik was toch wel benieuwd of ie nog paste.
Je snapt ‘m al… Ik kon er nog maar met één bil in.
 
Nou ben ik blijkbaar niet de enige die weleens de zolder opruimt. Trijntje Oosterhuis kwam daar ook iets tegen dat ze al heel lang niet gedragen heeft. Weet je nog toen de Amsterdam Arena in 1996 werd geopend? Trijntje zong het lied De Zee en droeg toen een werkelijk prachtige rode jurk. Wow, wat een stem en wat een taille!
 
Anno 2019 is ze nog steeds een van de beste zangeressen van Nederland, maar ook de taille van Trijntje was inmiddels zoek. Daarom was ze al op dieet gegaan en al behoorlijk wat kilootjes kwijt. Op 30 maart staat ze in de Ziggo Dome om haar vijfentwintigjarig jubileum als artiest te vieren. Natuurlijk wil ze het liedje De Zee weer zingen, waar haar carrière mee begon, en hoe gaaf zou het zijn als ze dan weer in die iconische rode jurk zou passen?
 
Voor het laatste zetje heeft ze de hulp van Wendy van Dijk ingeroepen, die meteen met een personal trainer op de proppen kwam. Trijntje moest dus aan de bak en traint zich iedere dag een versuffing. Met als gevolg een beest van een conditie en hopelijk een taille waar je u tegen zegt, zodat de rode jurk weer past.
 


 
Of het gelukt is zien we dus aanstaande zaterdag. You go girl!
 
Had ik ook maar zo’n vriendin als Wendy, met zo’n personal trainer die mij het luie zweet uit m’n donder weet te trainen zodat ik ook mijn taille weer vind en in die spijkerbroek pas…
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit