De reis naar grijs

 

Het maakt wat los, de serie die journalist Wies Verbeek maakte over vrouwen en grijs haar.

 

Kleur jij je haar? Iedere zoveel weken naar de kapper om je ‘antiek blond’ weg te werken met chemicaliën? Of durf je het aan om de natuur op zijn beloop te laten en je grijze lokken te omarmen?

 

Blijkbaar hebben we grijs haar, maar willen we niet grijs zijn. Journalist Wies Verbeek moest er zelf ook nog niet aan denken om met grijs haar door het leven te gaan. Dat voelt zo oud. Om te achterhalen of dat nu echt zo is maakte ze voor haar platform BLOW de documentaire ‘De reis naar grijs’ om uit te vogelen hoe er in Nederland naar vrouwen met grijs haar wordt gekeken.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door BLOW (@wiesverbeek)

 

Daarvoor maakte ze portretten van een aantal leuke vrouwen met gekleurd haar. Wies photoshopte de blonde en bruine haarkleur naar grijs om te zien hoe ze door anderen beoordeeld worden.

 

Wat blijkt? Het is veel minder erg dan ze in eerste instantie dacht. Vrouwen met een grijze haardos worden maar drie jaar ouder geschat dan met hun eigen kleur. En dat mannen vrouwen met grijs haar niet sexy zouden vinden is ook een fabeltje. De heren kijken blijkbaar verder dan wat voor kleurtje er op je hoofd zit. Gelukkig maar.

 

De kleur van je haar zegt dus niets over je innerlijke leeftijd. Maar dat grijs het nieuwe blond is lijkt me wel duidelijk…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit