De postbode komt niet meer iedere dag bij je langs

 

Dit gaat er veranderen als het aan PostNL ligt.

 

 

Ken je dat: je wacht op een belangrijke brief maar je hoort de brievenbus niet klepperen… Of je stuurt een verjaardagskaart, maar die valt twee dagen te laat op de deurmat van de jarige. Irritant hè?

 

Dat was vroeger wel anders. Toen wist je bijna zeker dat de post die je vandaag in de brievenbus deed de volgende dag al bezorgd werd door je eigen bekende postbode. Maar tijden veranderen. Want zeg eens eerlijk: hoeveel post verstuur jij eigenlijk zelf nog? Veel minder dan vroeger toch?

 

Dat hebben ze bij PostNL ook gemerkt want de hoeveelheid brievenbuspost is de laatste jaren drastisch verminderd. Bovendien heeft het bedrijf moeite om voldoende bezorgers te vinden. Daarom is besloten om over te gaan op een systeem waarbij om de dag bezorgd zal worden en niet meer vijf dagen per week. 

 

PostNL wil de postbezorging betrouwbaar, betaalbaar en bereikbaar houden en dat wordt steeds lastiger. Daarover zegt het bedrijf in NU.nl: ‘Dat de postbezorger straks om de dag komt, daar kun je dan in ieder geval op rekenen. Wil je je post toch liever op een andere dag laten bezorgen, dan kan dat ook. Maar daar moet je dan wel meer voor betalen.’ 

 

Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik hier nou van moet vinden. Om heel eerlijk te zijn vind ik het versturen van een brief of kaartje al best prijzig. Een gewone postzegel kost inmiddels al € 1,09. En voor dat bedrag wordt mijn post dus niet eens de volgende dag bezorgd. Inmiddels kun je op de site van PostNL voortaan zien wanneer jouw postcode aan de beurt is voor bezorging. Dat is dan wel weer handig. Zeker als je op die belangrijke brief zit te wachten, of op die gezellige verjaardagspost.

 

Bron: NU.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit