De pindakaaspomp is de meest nutteloze uitvinding. ever.

 

Maar is via crowdfunding al ruim 120.000 dollar opgehaald om hem op de markt te kunnen brengen!

 

Gelukkig wordt hij hier in de krant nog geïntroduceerd in de categorie “overbodige uitvindingen”, maar toch maak ik me zorgen. Ik bedoel: een pindakaaspomp… waarom?

 

Ik maar rennen naar de glasbak, korter douchen, papier scheiden, glas wegbrengen en een lelijke, stinkende bak in mijn keuken tolereren om het plastic mee te kunnen scheiden van de rest. Terwijl iemand anders dan tegelijkertijd iets gaat ontwerpen dat van plastic wordt gemaakt en in de winkel komt. Iets wat na 1x gebruik helemaal niet zo handig blijkt, niet schoon te maken valt, en wat iedereen dan maar weer gaat weggooien. En dan dus niet iets waarmee je nog levens kunt redden of iets anders zinvols, nee… iets waarmee je pindakaas op je brood kunt smeren!

 

Kom op jongens. Dat is net zoiets als de Wereld Niet Roken Dag. Dat is het vandaag ook nog.

 

Maar wat heeft dat nou allemaal voor zin? Hoeveel zoden zet het aan de dijk om één dag niet te roken? En als het dan al zou kúnnen aanzetten tot helemaal stoppen, waarom breng je het dan in de krant onder het kopje “zweten, trillen en een lagere bloeddruk: het effect van een dagje niet roken”.

 

Lekker motiverend!

 

Zitten wel elkaar zo niet knettergek te maken? Voortdurend waarschuwen voor de effecten van milieuvervuiling en lijfontwrichting, maar dan wel oude tradities en nieuwe uitvindingen tolereren die daar bepaald niet veel goeds aan toevoegen.

 

Ik vind dat net zoiets als de noodklok luiden omdat water uit de kraan in de toekomst niet meer vanzelfsprekend is,

maar tegelijkertijd paasvuren toestaan, en de branden die door die paasvuren ontstaan dan gaan blussen met dat schaarse drinkwater. Het voelt allemaal zo verschrikkelijk nutteloos als ik hier thuis dan om het milieu zit te denken.

 

Ik denk dat ik dus ook maar iets ga uitvinden dat nergens op slaat. Dan heb ik in elk geval nog lol gehad en een hoop geld verdiend, voordat ik doodga door al die ellende.

 

Binnenkort op de markt dus:

  • Zolen om de slijtage van je wandelschoenen tegen te gaan.
  • Een detector voor op je bril, die aangeeft wanneer je een snotneus hebt.
  • Een controle-ledje voor op je lamp, waaraan je kunt zien of het licht aan of uit is.
  • Een plastic cabine waarmee je niet nat wordt onder de douche.
  • Een luizenkam voor kale mensen.
  • Een apparaat om de bubbels uit je bruiswater te filteren.
  • Thee in de smaken cappuccino en latte macchiato.
  • Een app die aangeeft dat je broodtrommel leeg is.
  • Een hoesje om je brillenkoker te beschermen.
  • En tot slot nog een camera waarmee je je waakhond in de gaten kunt houden.

 

Morgen meteen maar een zootje crowdfundingacties voor opzetten! Want voor je het weet komt al dat geld anders weer bij zorg en onderwijs terecht, en dat moet je niet willen.

 

Dus denk eraan als je vandaag een sigaret opsteekt! Dat geld wat zo’n stokje kost, kun je veel beter steken in een pindakaaspomp of in mij! Jijzelf hebt er namelijk niets aan. Fijne dag!

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke