De nominaties voor de Annie M.G. Schmidtprijs – deel 3: Mike Boddé

 

Ik houd van mooie Nederlandse liedjes. Kon als kind al uren luisteren naar Frans Halsema, Jenny Arean en Conny Stuart en hun intieme gevoelige luisterliedjes die in het theater werden gezongen. 

 

Kleinkunst van de bovenste plank. En nog steeds luister ik graag naar liedjes die speciaal voor het theater zijn geschreven. Sinds 1992 bestaat daar De Annie M.G. Schmidtprijs voor die jaarlijks aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest van het mooiste liedje van het afgelopen theaterseizoen wordt uitgereikt. Op 30 maart wordt bekendgemaakt wie de prijs wint. En omdat het zulke prachtige liedjes zijn besteed ik er graag extra aandacht aan.

 

Ken je het liedje van Mike Boddé, ‘Ik dacht dat jij het was’? Hij heeft het geschreven nadat hij een mooi gesprek had met zijn moeder over de dood. Mike vroeg haar om hem na haar overlijden een teken te geven als er toch leven na de dood zou bestaan. Daar wacht hij nu sinds haar dood verwachtingsvol op, zoals hij dat noemt.

 

Mike voelt de zware concurrentie van Brigitte Kaandorp en Arjen Lubach, die ook voor deze prijs zijn genomineerd. Paul Witteman maakt daarom terecht de opmerking dat Mike nu maar eens moet ophouden met zichzelf te onderschatten. Inderdaad. Ook dit is een juweel van een liedje. Annie M.G. zou trots op hem zijn… 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit