De Nationale Opera & Ballet houdt een kostuumuitverkoop

 

Hou je van opera en ballet of ben je stiekem nu al op zoek naar een vette outfit voor carnaval? Dan kun je hier je slag slaan.

 

 

 

 

In het laatste weekend van november kun je in Amsterdam bij de Nationale Opera & Ballet je hart ophalen want zij houden een enorme uitverkoop van duizenden kostuums die de afgelopen dertig jaar gebruikt zijn in een van hun vele prachtige voorstellingen.

 

 

 

Er zijn niet alleen meer dan tienduizend kostuums om uit te kiezen, je kunt ook lekker grasduinen tussen de schoenen en hoeden. Of misschien vind je wel hele mooie stof per strekkende meter om zelf iets te maken.  

 

 

 

In het Parool zegt zegt Robby Duiveman oud-directeur kostuum, kap en grime bij de Nationale Opera & Ballet, daarover: “Ik noem het de Drie Dwaze Dagen van de Bijenkorf en dat maal honderd. Denk aan een gigantische hoeveelheid mensen die twee uur lang allerlei leuke dingen uitzoeken en met elkaar combineren. Er is ook zoveel om uit te kiezen want er waren de afgelopen jaren zulke mooie voorstellingen te zien zoals Le nozze di Figaro of Don Giovanni. 

 

 

 

Deze uitverkoop is ook wel nodig want de verschillende depots van het muziekhuis puilen uit. Door de oude kostuums aan het grote publiek te slijten komt er weer ruimte om nieuwe te bewaren. Een beetje afhankelijk van het materiaal en de hoeveelheid tijd het in beslag nam om het te maken kosten de stukken tussen de 1 en 450 euro.  

 

Credits beeld: Trouw.nl / Joris van Gennip 

 

Hier wil je natuurlijk bijzijn. Voor €7,50 kun je vanaf 2 november om 12.00 uur ’s middags via de site van de Nationale Opera & Ballet proberen om een van de 5000 kaartjes te bemachtigen. Met de opbrengst van deze kaartverkoop wil de organisatie een initiatief steunen om alle kostuums in de opslag digitaal te kunnen inventariseren met een barcode.

 

 

Credits beeld: Instagram: @nationaleoperaballet Bart Grietens 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit