De mooiste wandelplekken in Nederland

 

Die anderhalve meter afstand, daar houden we ons allemaal wel aan, toch? Mag hopen van wel, want ik ga echt balen als een stekker als deze situatie nog eens wordt verlengd op 1 juni.

 

Dat moeten we nog maar afwachten natuurlijk. Maar goed, de hele dag en nacht binnen zitten en dat dan vervolgens de volgende dag weer precies hetzelfde doen… Dat is ook niet heel goed voor de mens denk ik. Tuurlijk, klinkt een beetje als een luxeprobleem, want hoe moeilijk is binnenzitten nou? Maar naar buiten gaan zo af en toe is toch wel erg goed voor je state of mind.

 

En met anderhalve meter afstand, is dat ook nog eens heel gezellig. Dus hierbij de mooiste plekken in Nederland om eens naartoe te rijden (in aparte auto’s hè) en een wandeling te maken.

 

1. Het Amsterdamse Bos
Voor mij best dichtbij want ik woon in Amsterdam, maar het is lekker groot en je kan er uren wandelen. Zelf ben ik geen fan van de stadsparken, en het Amsterdamse Bos geeft toch veel meer rust. Zeker in deze tijden is de kans klein dat je iemand tegenkomt en er zijn tientallen routes die je elke keer kan afgaan. Wordt niet snel saai dus.

 

2. Utrechtse Heuvelrug
Is dat Amsterdamse Bos nou vééls te klein voor je, pak dan de Utrechtse Heuvelrug mee. Die heb je de komende tijd echt nog niet uitgespeeld namelijk. En is ook nog eens onwijs mooi. Dat lentezonnetje laat zich gelukkig steeds meer zien dus een urenlange wandeling hier is absoluut geen straf.

 

3. De Hoge Veluwe
Jaaa, spreekt een beetje voor zich natuurlijk. Een weekendje Veluwe kom ik altijd helemaal tot rust van. En ik hou van wandelen dus dat is helemaal een win-win combinatie. Extra fijn dat het landschap hier behoorlijk afwisselend is. Ja, je zou het niet denken maar never a dull moment in de Veluwe…

 

4. Loonse en Drunense Duinen
Je zou misschien denken dat dit aan de zee ligt vanwege de naam, maar da’s dus niet zo. Nee, dit gebied ligt tussen Tilburg en Den Bosch. Woon je daar in de buurt en je wil even uit je quarantaine ontsnappen kan je hier heel goed naartoe rijden.

 

5. De Bossen van het Loo
Weer even iets kleiner, dat zijn deze bossen in Apeldoorn. En oké, ik ben gehecht aan ‘mijn’ Amsterdamse Bos, maar deze wint het daar wel echt dik van hoor. Zo mooi hier. En voor de bomenliefhebbers: de grootste van Nederland vind je hier. Zo’n vijftig meter hoog en het is een Douglasspar.

 

6. Maasduinen
Vlakbij Venray vind je dit natuurpark, net voor de grens met Duitsland. Je moet dus wel echt met de auto hierheen, want anders is het nogal lastig te bereiken… Maar ik denk dat dit nationaal park wel de rustigste van alle is, dus dat vind ik ook wel weer een groot pluspunt. En een klein roadtripje is momenteel ook wel welkom.

 

7. Twiske-Waterland
Festivalgangers kennen dit waarschijnlijk als de locatie van Welcome To The Future, maar buiten het festivalseizoen kan je hier ook prima heen. Net buiten Amsterdam dus je hebt geen lange reistijd en je bent er wel echt even uit. Waaghalzen kunnen ook een duik wagen hier, maar dat is behoorlijk koud (wordt wel gedaan overigens).

 

8. De Manteling
Dit natuurgebied in Zeeland is voor de beginnende wandelaar maar ook zeker voor de gevorderde. Want ja, daar heb je natuurlijk ook verschillen in. Hardlopen ben ik zelf niet zo’n fan van, maar van een negen kilometer lange wandeling door De Manteling, daar ben ik helemaal bij. Lekker uitwaaien in de duinen.

 

9. Nationaal Park Dents-Friese Word
Dit park ligt op de grens van Drenthe en Friesland en is ruim 61km2 groot. Behoorlijk formaatje, dus. Heel leuk: hier wordt ook veel paardgereden. Tenminste, dat vind ik echt hartstikke leuk en kan je makkelijker met anderhalve meter afstand doen. Op naar Friesland. En Drenthe.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer