De meest gebruikte smoesjes van vreemdgangers 

 

Waarom gaan mensen eigenlijk vreemd? Hoe kom je over zulk bedrog heen?

 

 

En misschien wel belangrijker: op welke slappe smoesjes moet je letten als je vermoedt dat je partner vreemdgaat? Gelukkig wordt het vinden van dat antwoord ons niet heel moeilijk gemaakt. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen die vreemdgaan niet alleen erg geniepig zijn, maar ook een ernstig gebrek aan creativiteit hebben waarbij ze de volgende smoesjes het vaakst rouleren.

 

Overwerken

Ja, daar heb je als partner natuurlijk weinig op te zeggen. Voor vreemdgangers is overwerken een ideaal excuus om iets langer van huis weg te kunnen blijven, ze kunnen deze smoes namelijk eeuwig uitbreiden met een: ‘zo verdien ik meer geld’ of een ‘ik doe dit toch voor ons’, zodat jij je lekker schuldig voelt als je erover begint. Heel verdrietig eigenlijk.

 

Drankjes met collega’s

Weer zo’n excuus waar je precies niks mee kan. Als je partner na zijn of haar werk nog even wat wil gaan drinken met collega’s, dan ga jij daar niet moeilijk over doen, toch? Doe je dat wel, dan word jij waarschijnlijk weggezet als die zeurende vriendin die haar partner nooit wat gunt. Dat wil je ook niet en dus zeg je maar niks.

 

Te dronken zijn om iets te onthouden

Dit vind ik persoonlijk echt het domste excuus ooit als je iemand confronteert met zijn of haar (eventuele) ontrouwe acties. Je bent toch geen 18-jarige die niet weet hoe veel alcohol er in een drankje zit? En als je partner echt te dronken was om ook maar iets van de avond te onthouden, is dat misschien nog wel een grotere afknapper dan het vreemdgaan zelf. Grow effe up.

 

Het ‘geen idee waarom diegene me appt’-verhaal

Ook zo’n klassieker. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als iemand mij blijft appen, dan weet ik over het algemeen wel waarom dat zo is én komt dat vaak ook doordat ik blijf reageren. Niet weten waarom iemand je blijft appen staat wat bij betreft gelijk aan niet weten waarom je blijft aankomen terwijl je vorige week drie keer door de McDrive bent gereden (schuldig). Onzin dus.

 

Bij een vriend blijven slapen

Moeilijk te ontkrachten, zeker als de betreffende vriend het spelletje meespeelt. Ontzettend niet chic natuurlijk en ik hoop echt dat karma zulke mensen niet vergeet, maar dit gebeurt echt. Zo hoorde ik van iemand die één keer per jaar met zijn vriendengroep (bestaande uit grotendeels bezette mannen) op vakantie gaat, waar ze een week lang de beest uithangen via Tinder terwijl ze allemaal tegen elkaars partner liegen dat het een heel brave vakantie is geweest. Walgelijk.

 

Je bent gewoon paranoïde

 

Ah, het ouderwetse wijzen met de vinger als je (terecht) iets vermoedt. Dit is iets waar alleen de meest geniepige vreemdgangers goed in zijn. Zo ben ik er zelf ooit achter gekomen dat mijn ex achter mijn rug om met een andere vrouw had afgesproken en ook met haar had gezoend. Toen ik hem hiermee confronteerde kreeg ik als antwoord: ‘Jij bent serieus gek in je hoofd, ga hulp zoeken.’ Hij wist op dat moment waarschijnlijk nog niet dat het hele tafereel vastgelegd was. Afijn, één van ons twee zou inderdaad gebaat zijn bij wat hulp, maar ik ben het in ieder geval niet!

 

Bron: Bustle

Door: Redactie Amayzine.com