De Slimste Mens komt terug: de leukste uitspraken van Maarten van Rossem

 

Maandag 13 juli is De Slimste Mens terug op NPO2, met alweer het zestiende seizoen.

 

De eerste gasten zullen Gijs Rademaker, Bart Vriends en Shirma Rouse zijn. Ik vind De Slimste Mens altijd een fijn programma, natuurlijk door de deelnemers en Philip Freriks maar bovenal door Maarten van Rossem. Ik kan zo genieten van zijn uitspraken, zowel bij De Slimste Mens als daarbuiten. Zo gigantisch droog, gevat en soms vooral hilarisch. De 10 favorieten heb ik even op een rijtje gezet. Zie het maar als voorpret voor De Slimste Mens. 

 

 • ‘Dan zit je rustig koffie te drinken, staat de buurvrouw daar ineens. Dat je denkt: donder op.’
 • ‘Wat zijn mannen toch onnozel vergeleken bij vrouwen – flirtende mannen zijn helemaal droeftoeterig.’
 • ‘Mijn eerste ingezonden publicatie was een ingezonden brief naar de Donald Duck.’
 • ‘Het is voor mij een raadsel waarom mensen gaan kamperen.’
 • ‘Ik bevind me op de gelukkige leeftijd dat ik nooit meer een zwembroek of korte broek aan hoef. Jammer dat andere mannen van mijn leeftijd dit gelukkige inzicht zichtbaar niet delen.’
 • ‘Misschien kan de grondwet worden aangepast dat in Artikel 1 staat dat het Songfestival kan worden afgeschaft.’
 • ‘Zingen moet emotie opwekken, maar van die zangwedstrijden op tv wil ik alleen een bijl halen en mijn flatscreen te lijf gaan.’
 • ‘Al in een redelijk vroeg stadium in mijn leven heeft mijn vader tegen me gezegd: mensen die moppen vertellen, deugen niet.’
 • ‘Ik vind sowieso dat er te veel wordt geklapt op tv, maar als het voor mij is, heb ik er vrede mee.’
 • ‘Het hele leven is een grote mislukking, omdat het zo beroerd eindigt.’
 • “Besta jij ook voor 63% uit water, of…-?” “Nee, ik besta vrijwel volledig uit pannenkoekenmeel.”

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer