De leukste (Glühwein) wandelingen in Nederland

 

Wandelen is misschien wel dé hit gebleken van 2020. Nou moet ik zeggen dat ik in de lente en zomer hartstikke opgewekt de deur uitging om eens flink wat stappen te maken in die stappenteller, met dit grauwe weer vind ik het lastiger.

 

 

Dus heb ik motivatie nodig. Dus ga ik aan de drank. Ja, zo simpel ligt het dan wel bij mij. Ben ik gelukkig absoluut niet de enige in, want Glühwein wandelingen is de nieuwste trend. Nou, ik zou zeggen: proost en on y va. Deze wandelingen kun je met een warm glas doen aankomende tijd.

 

  1. Breda. Misschien een beetje last minute, maar vandaag is nog een wandeling inclusief glühwein langs verschillende horecagelegenheden. Check deze Insta voor meer info. Ik heb goede hoop dat dit niet een eenmalig evenement wordt, en anders kan je altijd zelf nog de route lopen wanneer het jou uitkomt.
  2. Amsterdam. Ook Amsterdam heeft meerdere glühweinroutes; ik vind zelf die langs de Noordermarkt en Oost het leukst. Sterker nog, die tweede ga ik vandaag weer doen. Hoppaaa.
  3. Ermelose Heide. Allerleukst: met je hond door de Veluwe al nippend aan een Glühwein. DogWalkTrail Benelux heeft dat georganiseerd. Contact hun voor de mogelijkheden; let wel op dat je met z’n vieren een groepje moet vormen.

 

Glühwein kan je natuurlijk ook gewoon zelf maken en in een thermoskan meenemen. Kartonnen bekertjes erbij, en gaan met die banaan. Check dan zeker even deze routes.

 

  1. Hoogeveen (Drenthe). Ultieme rust en echt mooie uitzichten. Het is een route van 15 kilometer dus je bent er even zoet mee, maar het is het meer dan waard.
  2. Breda. Weer Breda, maar dan anders; dit is net onder de stad. Het is een route van 10 kilometer en gaat door een bos. 
  3. Groningen. Als je liever door de stad dwaalt, pak dan eens deze route mee. Hij is ‘maar’ zeven kilometer, dus ook top als je minder lang de tijd hebt.
  4. Well (Limburg). Voor de wat ervaren wandelaar is er deze route van 17 kilometer. Een bijzonder mooi natuurgebied waar je je ogen uitkijkt. Nederland kan écht mooi zijn.
  5. Hollandse Rading (Utrecht). Met een beetje geluk kom je nog wat dieren tegen tijdens deze 13 kilometer lange wandeltocht. Handig: je eindigt bij het treinstation van Soest.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer