De leukste feitjes over Virgin River

 

 

Steek je hand op als jij ook tot over je oren verliefd bent op Jack. Dat is toch gewoon iedereen? Iedereen die Virgin River heeft gekeken, tenminste.

 

 

Ik kan niet wachten op seizoen drie (en jaahaaa, ik weet het; seizoen 2 is pas net uit maar dat heb ik dus al uit) en het goede nieuws is dat het honderd procent zeker is dat dat er komt. Het slechte nieuws is dat dat gewoon nog even duurt.

 

Dus tot die tijd vermaak ik me met dromen over Jack, lezen over Jack en dat soort dingen. Maar los van Jack was dit dé ideale serie om bij weg te dromen tijdens deze lockdown numero dos. Ik heb vaak genoeg gewenst dat ik ook in zo’n idyllisch dorpje woonde en niet in een appartementje in Amsterdam waar geen enkele horeca of winkel open is.

 

Maaarrr we kunnen nog even verder dromen, want ik heb de leukste feitjes over Virgin River (en dus over Jack) op een rijtje gezet. Gewoon, omdat het kan. En omdat het leuk is.

 
 1. Virgin River mag zich dan afspelen in Californië, het wordt eigenlijk opgenomen in Canada. Onze favoriet Jack komt überhaupt niet daar uit de buurt vandaan, hij is geboren in Nieuw-Zeeland.

 

2. Hij is van de markt; Aisha Mendez wist hem in mei 2020 aan de ketting te leggen.

 

3. Je kan hem al van veel dingen herkennen; bijvoorbeeld van de videoclip Toxic van Britney Spears en ook van de horrorfilm The Ring (nachtmerriemateriaal was dat vroeger), maar ik gók dat de meesten hem kennen uit Grey’s Anatomy.

 

4. Maar ook Alexandra Breckenridge is geen onbekende. Zo speelde ze in This Is Us, True Blood, American Horror Story, The Walking Dead en She’s The Man. Mocht je écht een oplettende kijker zijn, dan herkende je haar stem ook al uit Family Guy.

 

5. Er zijn in totaal twintig boeken van Virgin River, dus in principe zou de serie nog behoorlijk lang door kunnen gaan… Fingers crossed.

 

6. Dat vindt schrijfster Robyn Carr zelf trouwens ook: “We go on for YEARS. We can grow old together.” Oké, is goed.

 

7. Tussen 30 november en 8 december werd Virgin River 8 MILJARD keer gestreamd op Netflix. Hooooly shitballs, dat is echt niet te doen vaak. Daarmee versloeg het bijvoorbeeld The Crown.

 

8. Nog effe over seizoen 3: ze zijn dus al klaar met filmen. WHUT? Ja, ik durf niet te vroeg te juichen want dat tweede seizoen is pas net uit… Maar kom op, Netflix, pak dan eventjes door. Gas op die lolly, please?

 

9. Virgin River bestaat niet echt maar is gebaseerd op de Colorado River. Mocht je in de buurt zijn en de inspiratie voor de boeken zelf willen zien, dan weet je dus waar je heen moet. Al zul je waarschijnlijk geen Jack tegen het lijf lopen. Helaas.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer