Lieve hondenbaasjes…

 

 

Er is iets wat me echt mateloos irriteert en ik moet dit even aan jullie kwijt.

 

 

Het is namelijk niet de eerste keer dat me dit is overkomen en ik ben vast niet de enige. Wat is er gebeurd dan, vraag je je vast af. Nou, dat zal ik je vertellen.
 

Begrijp me niet verkeerd, ik hou echt van honden. Ik droomde van de week nog dat ik twee puppy’s had kregen, helaas bleek dit in werkelijkheid niet zo te zijn, een grote tegenvaller. Het zijn ook niet de honden die in mijn ogen iets fout doen, maar de baasjes. Ik snap dat dieren ook hun ding moeten doen en dat het voor sommige mensen gigantisch smerig is om een zakje te pakken en die nog warme poep op te moeten ruimen. Maar ja, dat komt er ook bij kijken wanneer je voor een huisdier kiest, het is nou eenmaal niet allemaal rozengeur en maneschijn.
 

Voor andere mensen is het niet opruimen van poep echt ranzig. Elke avond loop ik even een rondje om mijn hoofd leeg te maken en gisteren liep ik weer voorbij zo’n vieze hoop poep. Kak, dacht ik, want even had ik het idee dat ik er zelf in was gaan staan, maar gelukkig was dat niet zo. Na een half uurtje kwam ik terug op exact dezelfde plek en ja hoor, van die vieze hoop poep was alleen nog een uitgesmeerde bruine vlek te zien. Gelijk had ik medelijden met degene die rondliep met een poepgeur, waar hij of zij vast al snel achter zal zijn gekomen. Ik was in ieder geval allang blij dat het mij dit keer niet was overkomen.
 

Om nou tijdens het wandelen elke keer naar beneden te moeten kijken, omdat ik anders bang ben dat ik thuiskom met bruine zolen, is natuurlijk niet de bedoeling. Hierbij wil ik daarom een oproep doen aan alle hondenbaasjes in Nederland: ruim alsjeblieft de poep van je hond op, want het is voor andere mensen echt strontvervelend!

 
Ik hoop stiekem eigenlijk dat het die hondenbaasjes zelf ook een keer gebeurt, weet zeker dat ze die drol dan voortaan niet meer op de stoep laten liggen. 
 

Door: Emma Buurman

Afbeelding van Emma Buurman