De grote smoes van Máxima

 

Vandaag was het weer tijd voor de halfjaarlijkse fotosessie van de koning en zijn gezin. En nu vraag ik me toch af hoe ze dít nou weer voor elkaar hebben gekregen.

 

Wat zien ze er weer op hun paasbest uit allemaal. En wat worden die meiden groot zeg. Amalia viert in december haar zestiende verjaardag. Zou ze al aan het sparen zijn voor een scooter?

 

Maar wat ik eigenlijk wel opmerkelijk vind is dat de prinsessen vandaag dus niet op school zitten tijdens de jaarlijkse koninklijke fotoshoot. De vakantie in Zuid-Holland begint namelijk pas na vandaag. 

 

De afgelopen week waren mijn kinderen al thuis, maar de vakantie was nog niet officieel begonnen. Ze waren al klaar met de proefwerkweek en hadden hun boeken al ingeleverd,

maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om mijn kinderen al een dagje eerder aan hun vakantie te laten beginnen.

 

Ik krijg namelijk altijd een dreigende mail van school dat onze kinderen de laatste vrijdag voor de vakantie ab-so-luut nog in de klas moeten verschijnen om hun rapport eigenhandig op te halen. En oh wee als ze er niet zijn, dan gaat er meteen een bericht naar de leerplichtambtenaar en krijg ik een boete. 

 

Maar misschien heeft Máxima de prinsesjes wel gewoon ziekgemeld en worden de rapporten naar paleis Huis ten Bosch opgestuurd. Ik vraag me af of de leerplichtambtenaar genoegen zou nemen met de werkelijke reden. 

 

Een fotosessie. Hmmm, wat een goeie smoes… Ga ik volgend jaar ook eens proberen.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit