En zondag is het…

 

International Junk Food Day! 

 

 

U zegt? Zeker weten! International Junk Food Day! De ultieme guilty-pleasure-eten-wat-je-maar-wilt-dag-dus! The Fork zette de tien fijnste restaurants voor ons op een rijtje.  

 

1. Bistro Croquant – Maastricht

De kroket staat hoog genoteerd in het lijstje van populaire Nederlandse snacks, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Dit bewijst Bistro Croquant, gekozen tot vierde beste restaurant van Maastricht. Beroemd om de ambachtelijk bereide croquettes zoals de paddenstoeltruffel- of groentecurrycroquette. 

 

2. YamYam Trattoria Pizzeria – Amsterdam

YamYam – Amsterdam – ambachtelijke pizza’s – échte houtoven. Deze doen? YamYam met mozzarella, mascarpone, achterham, truffelsaus, rucola en parmezaan. Met, naast pizza’s, sinds kort ook pasta’s.

 

3. Beers & Barrels at the Harbour – Utrecht 

Gek op een lekker biertje? Hier kun je aan je eigen tafel een biertje tappen waarbij het bier wordt gewogen, en je betaalt per kilogram. Uiteraard met een uitgebreide borrel- en dinerkaart met daarop bijvoorbeeld pulled pork nacho’s. 

 

4. Mr.Sister – Eindhoven 

Bites voor bij de borrel en als diner en dat ook nog eens in een monumentaal pand. Wat te denken van Brabantse nacho’s, bourgondische bitterballen of zoete aardappelfrietjes met een burger.

 

5. Bit Grill and Café – Den Haag

Voor carnivoren is dit the place to be met tal van rijk belegde burgers (vegetarisch op verzoek!).

 

6. Nolita Pizzabar – Haarlem

Voor Italiaanse hoogstandje als de quatro formaggi en de napoletana. Maar ook voor de pizza met peer of truffel. 

 

7. Steakhouse Carnal – Maastricht

En alweer gaan we voor de nacho’s, want die zijn beroemd bij dit steakhouse. Net zoals het mandje met gefrituurde kip, de ribeye van 400 gram en de ossenhaas van een kilo. 

 

8. Alan & Pims – Utrecht

Echte chickenfan? Hier eet je de kipbitterbal, de chickenburger en de beste broodjes met – je raadt het al – kip op allerlei manieren.

 

 

9. Meat Rotterdam – Rotterdam

Vlees eten met een verhaal, dat is waar het hier om draait. Weet wat je eet en waar het vandaan komt. Bereid in de Josper, grill of houtskooloven, en inclusief het grootste terras van Rotterdam. 

 

10. Sugo – Utrecht
Een passie voor pizza doch zonder toegevoegde vetten of suikers. Oftewel een ‘new kind of pizza’ zoals ze het zelf noemen. 

 

 

Bron: thefork.nl

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans