De Finale!

 

Janny: Fantastisch, deze finale! En een verdiend winnaar. En wat was het weer een leuk seizoen. Ik kijk nu al uit naar de volgende ‘Heel Holland Bakt’!

 
Het was een geweldige finale. Een finale waar het tot het eind toe spannend bleef. En echt alles zat erin. Blijdschap, verdriet, humor, stress. En ondanks het feit dat ik precies wist wat er ging gebeuren heb ook ik een traantje moeten wegpinken bij het verhaal over Gwenn en zijn vader. Wat heftig hè. En daarom was ik dubbelblij met zijn geweldige bruidstaart. Hij was prachtig en heerlijk, maar helaas niet genoeg om zijn andere baksels te compenseren en de beide andere bakkers te verslaan. Maar trots was ik wel op hem.

 

 

En Hans en Marjolein lagen heel dicht bij elkaar. Echt heel dicht. Dat was het hele seizoen al zo maar in de finale zeker. Marjoleins bruidstaart was verrukkelijk en mooi en die van Hans op het oog misschien minder spectaculair, maar technisch heel knap. En toch heeft Hans gewonnen. Omdat hij overall nét iets beter was.
 
Robèrt en ik maken altijd een puntenlijstje als geheugensteun voor onszelf. Zeker als er nog veel bakkers in de tent zijn. Dan zou het kunnen gebeuren dat de laatste opdracht langer blijft hangen dan de eerste. En daarom maken wij die lijstjes, zodat we altijd terug kunnen zien wie hoe gebakken heeft. Het is ons objectieve hulpje. We kunnen dan precies zien waar de verschillen zitten, wie beter of juist minder gebakken heeft dat weekend. Wij maken dat lijstje bij elke opdracht. En mocht het eens voorkomen dat we beiden een andere mening hebben over een taart of brood, dan proeven we nog een keer en gaan we met elkaar in discussie. En zo komen we er altijd uit. En dan pas komen de punten.

 

Stylist Bjorn zou zich trouwens dood schrikken van mijn zwarte schoenen die ik aan heb op de foto

 

Ik vond het een geweldig seizoen. Ik heb genoten van André (ondanks zijn grapjes), Robèrt en alle bakkers en ik kijk eerlijk gezegd nu alweer uit naar volgend jaar. En dan hopen we weer op zo’n geweldig seizoen. Als je goeie bakkers kent of je bent er zelf één, geef ze (of jezelf) op hè! Het is een feestje om mee te maken, ondanks alle stress. 

 

En om te laten zien hoe blij ook iedereen altijd is die aan het programma meewerkt, heb ik een foto  bijgevoegd waar je een groot deel van de ploeg ziet. Niet iedereen helaas, want een deel was nog aan het werk in de regen. Maar een groot deel staat er wel op. Viviënne, over wie ik vorige week schreef, staat er niet op en Bjorn die mijn styling doet helaas ook niet (die zou zich trouwens dood schrikken van mijn zwarte schoenen, maar die had ik even aan om niet tot mijn enkels weg te zakken in het natte gras met mijn mooie bijpassende naaldhakken). Daarom nog extra een foto met hem, zodat jullie zien wie mij altijd helpt er zo mooi uit te zien.

 
Ik voorspel trouwens dat we van Hans nog veel gaan horen en hoop dat iedereen ook volgend jaar weer even enthousiast zal zijn en gaat kijken naar de nieuwe bakkers.

 

Stylist Bjorn

 

Daarom voor nu: dank je wel lieve bakkers, Maarten, Karin, Marika, Jeroen, Antwan, Armando, Marlies, Maryn, Veronique, Isa, Ingmar, Geert, Renée, Wouter, Martyn, Stijn, Machiel, Bjorn, Chris, Roland, alles runners, André, Robèrt, Bjorn, Viviënne, Monique en alle anderen die ik hier misschien vergeet. Dank je wel voor een geweldig seizoen. Love you all!

 

 

Fotografie: Roland Reinders

 

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van ‘Heel Holland Bakt’ en presentatrice van ‘Landinwaarts’, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters. De komende weken houdt Janny ons op de hoogte van het wel en wee in de tent van HHB.