De elite-vriendengroep van Kate en William; wie zijn toch de turnip toffs?

 

Omdat Kate en William geen buitenaardse wezens zijn, hebben ook zij een hechte vriendengroep. Ietsjes anders misschien dan die van jou en mij, want de groep heeft een heuse bijnaam en ze zijn eigenlijk uitsluitend van gegoede komaf. Maar wie zijn toch de Turnip Toffs?

 

Het elitaire kliekje is al even berucht en beroemd, maar werd net even wat beruchter en beroemder door de vermeende affaire van troonopvolger William met één van de beste vriendinnen van Kate (en member van de Turnip Toffs inderdaad). Zij schijnt dus ook zonder pardon uit de selecte club gebonjourd te zijn. We zoomen even op ze in.

 

De vriendengroep uit Norfolk kreeg de bijnaam omdat ze grootgrondbezitters zijn op het Engelse platteland of (veel chiquer) the English countryside. ‘Toffs’ is hoe het Britse Tatler rijkelui benoemt. William en Kate hebben in Norfolk een fijn optrekje, genaamd Anmar Hall, op zo’n drie uur rijden vanaf Londen. Het landgoed is een niet zo’n misselijk cadeautje van oma, beter bekend als Queen Elizabeth, aan William voor zijn dertigste verjaardag. Het beslaat zo’n 20.000 hectare, heeft tien slaapkamers en een tennisbaan om een fijn balletje te slaan. Het schijnt dat de optrekjes van de andere Turnip Toffs niet onderdoen voor die van Kate en Wills trouwens.

 

Wie ze zijn? Een select gezelschap van lords, gravinnen, markiezen en hoge piefen, als we ze zo even oneerbiedig mogen aanduiden. Zo heb je markies David Rocksavage, markiezin Rose Hanbury, William van Cutsem (de peetvader van prins George), graaf en gravin Coke of Holkham, Laura Fellowes (het nichtje van Wills), The Meades, Sophie Carter en de andere Carters en meer. En ze zijn dus allemaal buren, die graag tijd met elkaar spenderen. De bups hangt aan elkaar van titels, prestaties, gegoede afkomsten en bakken, bakken met geld. David en Rose worden gezien als de aanvoerders van het gezelschap, al zijn William en Catherine natuurlijk de belangrijkste.

 

Een bron zegt dat het allemaal flink Downton Abbey is daar in Norfolk. Luxe etentjes, casual picknicken, een robbertje jagen, beetje vissen, intelligent woordspelletjes en hints (Kates lievelings naar het schijnt). Maar sinds kort zijn er dus wat scheurtjes aan de oppervlakte verschenen, want markiezin Rose ligt er met dank aan Catherine uit, ook al wilde William nog wel bemiddelen tussen de twee. Het gezelschap is solidair aan de toekomstige koningin en daardoor heeft de markiezin een ‘can’t sit with us’-status gekregen.

 

Van links naar rechts: Sophie Carter, Lady Laura Meade & James Meade

 

Van links naar rechts: Rose Hanbury, Laura Fellowes

 

Van links naar rechts: Rosa van Cutsem, William van Cutsem & Emilie van Cutsem

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans