De domste fout die we bijna allemaal maken

 

Je gaat met vakantie en die bereid je voor. De ijskast is leeg en op een kier, je vriendinnen komen planten water geven en de werkster grist de kranten uit je brievenbus.

 

 

Een uitpuilende brievenbus schreeuwt natuurlijk ‘wij zijn met vakantie’ en is de grootste lokroep voor boeven.

 

Je hebt een schakelaar ingesteld waardoor de lichten ’s avonds aan- en ook weer uitgaan en de luxaflex staan half-half.

 

Maar als we heel eerlijk zijn, heeft een beetje doorgewinterd boeventuig natuurlijk heus wel door dat er geen beweging in je huis is. Zomervakantie + een auto die al een week op dezelfde plek staat + geen blaffende honden en tiktokkende kinderen = de loper voor een inbraak is uitgerold.

 

En dan komt de domste fout denkbaar. Want waarschijnlijk heb je al je kostbare spullen ook elders ondergebracht, maar wat is nou werkelijk het duurste en meest gewilde object dat je hebt? Waarschijnlijk je auto. En waar liggen je autosleutels? In het laatje in het gangkastje. Toch?

 

Dus wat doet de gemiddelde inbreker? Die tikt een klein gaatje in het ruitje van je voordeur, opent soepeltjes de deur, loopt naar het kastje van de sleutel en loopt pompiedommend naar je voiture en verlaat de straat.

 

Dus de grootste tip (naast een alarm van bijvoorbeeld Verisure en nog beter: iemand uitnodigen om in je huis te bivakkeren): geef ook je autosleutels af aan de vriendin. En als ze dan toch komt om je planten te bedruppelen, wil ze misschien je auto ook even van positie doen veranderen. Het helpt echt. En tegen al het boeventuig zou ik willen zeggen: kssjt en vlieg op, ga wat doen met je leven. Werken ofzo.

 

Weet je nog van deze vreselijke roof?

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach