De datum van The Crown op Netflix is bekend!

 

Jahaaaaa… Eindelijk komt ie eraan! Ik wacht hier dus al bijna twee jaar op, hè. Niet te geloven dat het zó lang heeft moeten duren.

 

 

Maarrrrr… (luid tromgeroffel): op 17 november staat ein-de-lijk het derde seizoen van The Crown op Netflix.

 

Er is een fonkelnieuwe cast met fantastische acteurs. Claire Foy, je weet wel, die koningin Elizabeth speelde, is vervangen door Oscar-winnares Olivia Colman. En prinses Margaret wordt gespeeld door mijn favoriete Britse actrice Helena Bonham Carter. Zij heeft al veel ervaring als royal, want ze speelde eerder een koningin in die prachtige film The King’s Speech.

 

Kleiner spoiler, en nu niet meteen boos worden: het nieuwe seizoen speelt zich af in 1976.

 

Dat betekent dus een volwassen prins Charles en Camilla Parker Bowles (Diana verschijnt pas in seizoen 4).

 

Ik ben echt een enorme fan van deze serie. Seizoen twee, dat waren dus tien afleveringen van ongeveer zestig minuten per stuk, heb ik er  in één avond doorheen gejast. Tot vier uur ’s ochtends zat ik aan de buis geplakt. Ik kon er gewoon niet mee stoppen.

 

Dus als je maandag 18 november geen stukkie van mij op Franska.nl ziet kan dat kloppen. Ik moet effe bijslapen…

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit