De bijzondere reis van Micha Models

orange babies Mischa Models

 

Zo zag ze een baby van een paar maanden die in het riool gevonden was 

 

Meestal als mijn vriendin Micha (ja, zij van Micha Models) in het buitenland is, vertoeft ze in New York, Milaan of Parijs. Of ze steekt me de ogen uit met een avontuurlijke reis op de Filippijnen waar ze met haar knappe gezin is. Dit keer is haar reis zeker avontuurlijk, maar de glamour, die is ver te zoeken. Micha is met haar man Sander Emmering in Zambia.

 

 

Negen lange, warme dagen zullen ze fietsen om geld in te zamelen voor Orange Babies. Deze organisatie zet zich in voor vrouwen met hiv en hun kinderen. Ze zorgen voor onderwijs, weeshuizen, maaltijden en microkredieten, waardoor vrouwen voor zichzelf kunnen beginnen.

 

 

Er was een stevige val (‘Gelukkig niets gebroken’) op dag één, blaren en vermoeide benen, maar het zijn vooral de ontmoetingen die Micha zich zal herinneren. Zo zag ze een baby van een paar maanden die in het riool gevonden was toen ze een paar dagen oud was. Ze kreeg nu onderdak in het weeshuis.

 

 

 

Bij een bezoek aan een van de scholen was er een meisje dat Micha’s hand pakte en die niet meer los wilde laten. ’Toen we weggingen vroeg ze of ze met me mee mocht. Ik kon niet meer!’

 

Micha wil mensen oproepen om een bijdrage te leveren.

‘Met de donaties van deze tour betalen we de schoolmaaltijden van 350 kinderen. Als ze geen maaltijden krijgen moeten ze werken. Ik heb de allerkleinste kindjes in de velden zien staan werken. Het is zo heftig.’

 

 

Dus wil je iets goeds doen vandaag, maak dan iets over. Al is het maar wat je anders vandaag aan twee gin-tonics zou uitgeven. Ik kan niet in je portemonnee kijken, maar als je iets kunt missen en een goed doel overweegt, laat het dan dit zijn.

 

 

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach