Waar blijft die zon?

 

De reden waarom het nog steeds geen lenteweer is

 

Vorig jaar was de eerste warme dag al in februari. Vast ook niet helemaal gezond, maar nu is het bijna mei en nog steeds durf ik de mand met handschoenen en sjaals niet naar zolder te brengen. ‘Ze’ zeggen dat het dit weekend ‘misschien’ lekker weer wordt, maar meer dan een laffe 17 graden zal het zeker niet worden. Hoe kan dit?

 

Volgens de weermannen van Weerplaza (die arme mensen moeten zich bijna persoonlijk verantwoorden voor het feit dat wij nog geen terrasje kunnen pakken) ligt het allemaal aan de wind. Normaal is die westzuidwest en nu oostnoordoost en met die stromingen hebben weermodellen blijkbaar veel moeite. Nu krijgen we een koude storing uit Oost-Europa voorgeschoteld in plaats van dat we lekker meeliften op een warm hogedrukgebied uit Scandinavië.

 

Meteoroloog Rico Schröder legt het allemaal uit op Nu.nl en probeert ons te troosten met de gedachte dat het allemaal nog erger kan. In 1997 zouden we namelijk tot de maand mei hebben moeten wachten tot de temperatuur boven de 20 graden kan. Nou Rico, ik ben bang dat we dat record dit jaar gaan verbreken.

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach