De agent die knock-out geslagen werd doet bij Jinek zijn verhaal

 

Gisteren zat hij aan tafel bij Jinek. Die politieagent die gewoon zijn werk deed. Maar knock-out werd geslagen. Omdat hij een groep bruiloftsgasten die luid toeterend door de straten reed op de bon slingerde.

 

Gert Jan de Jonge heet deze politieagent. Een doodnormale Rotterdammer met een doodnormaal gezin. En dat gezin staat sinds twee weken finaal op zijn kop, want Gert Jan werd twee weken geleden onder diensttijd zomaar uit het niets knock-out geslagen. 

 
De politieagent gaat op vrijdag 30 augustus in zijn eentje op een melding af. Er staat een trouwstoet midden op de weg stil, wat veel overlast veroorzaakt. Gert Jan probeert om deze luidruchtige bruiloftsstoet in zijn eentje weer in beweging te krijgen, maar ze weigeren om te vertrekken. Als de agent een van de gasten die zijn rijbewijs niet wil afgeven in de handboeien wil slaan, voelt hij een harde klap in zijn nek. Dan wordt het zwart voor zijn ogen. Gert Jan is bewusteloos geslagen.

 
Als de agent bijkomt is hij weer alleen. De overlastgevers zijn verdwenen. Een dag later wordt Gert Jan tijdens de kerkdienst onwel. Omdat hij een forse hersenschudding heeft, moet hij uit voorzorg steeds even gewekt worden.

 
Zijn twee jonge kinderen zijn helemaal van slag. De impact op zijn gezin is enorm. De jongste komt steeds even met een smoesje kijken of het wel goed gaat met zijn vader. De oudste is sinds het incident bang dat vreemde mensen het op haar vader hebben gemunt. De Jonge zelf kan nog steeds niet aan het werk omdat hij niet kan slapen en continu hoofdpijn heeft.

 
Gert Jan heeft niet gezien heeft wie hem tegen de vlakte sloeg. De dader van deze ontzettend laffe actie is nog steeds niet gepakt… De agent vergelijkt hem met iemand die lolly’s pikt van een meisje van vier. ‘Dat doe je gewoon niet. Die meneer die mij geslagen heeft, ik vind dat eigenlijk een verschrikkelijk laffe droeftoeter.’

 
De vrouw van de agent deed vorige week een emotionele oproep aan de dader en de rest van de bruiloftsstoet om zich bij de politie te melden. Ze schrijft: ‘Jij, die van achteren mijn man neersloeg, wees alsjeblieft een echte man.’
 

Echte kerels slaan niet. Die hebben hersens en gebruiken ze ook. Een politieagent knock-out slaan, dat doe je gewoon niet. En zeker als je bedenkt dat dit ook een vader is. Met twee kinderen die nu in angst leven dat er iets met hun papa gebeurt.

 
Ik hoop dat deze ‘droeftoeter’ bij zinnen komt en zich alsnog op het politiebureau meldt. En zijn excuses maakt. Niet alleen aan Gert Jan maar ook aan zijn kinderen. Als een echte vent.  
 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit