De 7 gekste bijnamen van de Britse royals

 

Ze hebben vaak eindeloos veel doopnamen, maar wist je dat de Britse royals elkaar net als het gewone volk ook bijnamen geven?

 

 

Het is geen geheim dat The Queen ook naar de naam Lilibet luistert. Al sinds haar jeugd wordt ze door intimi zo genoemd. Best een schattige naam, zo lief ook dat prins Harry zijn dochter naar zijn oma heeft vernoemd. Maar er zijn ook heel gekke bijnamen binnen deze beroemde familie.
 
 
1.     Catherine werd op de lagere school Squeak (Piep) genoemd. Het was de naam van haar cavia, die een piepend geluid maakte. Toen ze eenmaal de vriendin van prins William was kreeg ze de bijnaam Princess-in-waiting. Dat lijkt natuurlijk verdacht veel op lady-in-waiting (het Engelse woord voor hofdame) omdat ze zo eindeloos lang op het aanzoek van haar prins moest wachten

 

 
2.     Meghan kun je zo fijn afkorten naar Meg. Lekker makkelijk. Maar haar moeder noemt haar altijd Flower., omdat haar Meg zo dol is op bloemen.

 


3.     Meghan noemt haar Harry ook niet bij zijn voornaam. Tijdens een bezoekje van de twee aan de Amerikaanse James Corden’s The Late Late Show in February 2021, versprak Meghan zich en hoorden miljoenen kijkers dat ze haar echtgenoot Haz noemt.

 

 
4.     Baby Archie was allerschattigst met zijn bolle wangetjes om in te bijten. Zijn moeder Meghan noemt hem daarom Bubba.

 


5.     Toen prinses Diana met prins Charles op staatsbezoek naar Australië moest, weigerde ze om haar peuter William voor zes weken in Londen achter te laten. Tijdens de reis kreeg hij een knuffel, een wombat. Dat is een schattig buideldier en de mascotte van Australië. Volgens William heeft zijn moeder hem tot aan haar tragische dood Wombat genoemd. Later, op de University of St Andrews in Schotland, werd William door zijn vrienden Steve genoemd. Om opdringerige medestudenten een beetje op afstand te houden.

 


6.     The Queen heeft al sinds haar jeugd de koosnaam Lilibet. Maar het schijnt dat haar man, Prins Philip, haar Cabbage noemde. Dat betekent zoiets als ‘dikkerd’. Nou ja zeg!

 


7.     Prins Harry wordt door zijn vrienden Spike genoemd. Hij had jarenlang een Facebookaccount onder het pseudoniem Spike Wells, maar dat is inmiddels uit de lucht gehaald.

 

 

Onze eigen Koninklijke Familie kan er trouwens ook wat van hoor. Dit zijn de pseudoniemen die onze royals gebruiken. 

 

Bron: Hello
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit