6x tophacks met je gebruikte theezakje

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: 6x tophacks met je gebruikte theezakje.

 

 

Theeleuten verenigt u! En verenigt vooral uw gebruikte theezakjes. Want wist je dat je die voor allerlei doeleinden kunt hergebruiken? Weinig leuker dan een tip of trick die ook nog eens less wastebetekent dus voordat je die jongens zo hop de vuilnisemmer inkiepert, lees hier eerst maar eens waar ze ná dat kopje thee nog meer verrassend goed voor zijn.

 

Geurtjes neutraliseren
Scheur gebruikte zakjes open en laat de blaadjes goed drogen op een schotel. Strooi deze in de kattenbak, of over je tapijt voordat je gaat stofzuigen. (Ik zou oppassen met witte tapijten, maar ja, wie heeft dát?). Geurtjes worden hierdoor opgenomen voor een frisser resultaat.

 

Spoelinkje doen?
Wist je dat thee een prima en puur natuurlijk middel is om de laatste restjes gel, mousse, wax etc. uit je haar te verwijderen? Laat drie of vier gebruikte zakjes trekken in warm water, en spoel hiermee je haar na het wassen en de crèmespoeling. Bonuspunten als het ook nog een lekker ruikend theetje was.

 

Na een huilbui
Die komkommer kan je gewoon opeten, want afgekoelde theezakjes kun je ook gebruiken tegen opgezwollen ogen. De tannines schijnen zwellingen tegen te gaan, dus even liggen met twee van die koele zakjes op je oogleden – ik kom tot rust van het idee alleen al.

 
Zonder prik
Insectenbeet? Leg er een vochtig koel theezakje op om de pijn wat te verzachten. En als je jukbeenderen verbrand zijn in de zon, zorgen diezelfde zakjes voor verkoeling. En voortaan gewoon insmeren hè…

 

Vet schoon
Aangekoekte pannen? Warm water erin en gebruikte theezakjes mee laten trekken om etensresten en vettigheid los te weken. Je kan er met verbazing naar staan kijken, het werkt!

 
Groene theevingers
Ben jij die huisgenoot onder wiens handen alle planten een gewisse dood tegemoet gaan? Verras iedereen met deze kiss of life: een zakje opnieuw laten trekken en de slappe afgekoelde thee gebruiken om bij de planten te gieten. Toptruc tegen schimmels!

 

 

 

Door: Redactie FavorFlav