De 5 leukste plekken voor een buitenbioscoop

 

Het belooft een mooie warme zomer te worden, reden genoeg om fijn naar de bioscoop te gaan.

 

 

 

Jawel, dat meen ik wel degelijk, want dit zijn de 5 leukste plekken voor een buitenbioscoop waar jij op een lome zomeravond heerlijk naar de film kunt.

 

De Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch heeft geweldige klassiekers en bijzondere filmhuisfilms. De buitenbios van Den Bosch is de plek waar je de komende weken graag een stoeltje wilt reserveren. Zie jij jezelf al zitten met een lekker koud drankje en een handige draadloze koptelefoon zodat je niks mist? Heel leuk is dat hier iedere dag een eigen thema heeft. Terwijl het langzaam donker wordt gaat de film beginnen en zit jij onder de sterren te genieten van bijvoorbeeld Thelma and Louise of Tina. Vanaf 6 juli kun je elke dinsdag tot en met zaterdag terecht op de binnenplaats van de Verkadefabriek. Wel even van tevoren reserveren.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Verkadefabriek (@verkadefabriek)

 

In Arnhem kun je het dak op van filmtheater Focus. De hele zomer door kun je daar kiezen uit een fijn uitgebreid programma met de heerlijke Emma Thomson in Good Luck to You, Leo Grande, het rauwe Trainspotting of de beeldige Audrey Hepburn in het suikerzoete Breakfast at Tiffany’s. Omdat er maar beperkt plek is op het dak is het wel handig als je op tijd je (online) kaartje koopt. En je wordt verwend, want op iedere stoel ligt een warm Sit & Heat-kussentje en zijn er voldoende dekentjes voor de frissere avonden.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Focus Arnhem (@focusarnhem)

 

In Hilversum hebben ze wel een heel bijzondere plek gevonden voor een buitenbios. Midden in het bos van Buitenplaats De Hoorneboeg kun je naar de Bosbios met films en documentaires met een goed verhaal, die je aan het denken zetten over maatschappelijke thema’s rondom mens en natuur. Zo staat The Father op het programma, waarin de dementerende Anthony (gespeeld door Anthony Hopkins) langzaam de grip op het leven verliest in het Londense appartement waar hij samen met zijn dochter Anne (Olivia Colman) woont. Als Annes verhuizing naar Parijs dichterbij komt, moet ze op zoek naar een nieuwe verzorger voor haar vader. Hopkins won een Oscar voor deze prachtige rol.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Buitenplaats De Hoorneboeg (@dehoorneboeg)

 

Van woensdag 16 t/m zondag 27 augustus vindt alweer de vierde editie van het Maastrichtse Lumière Open Air Film Festival plaats met krakers als Guess Who’s Coming to Dinner, Some like it hot en Saturday Night Fever. Lumière vind je in het hippe Sphinxkwartier, dus plak er meteen een lekker weekendje weg aan vast als je niet in de buurt woont.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lumière Cinema Restaurant Café (@lumieremaastricht)


 

 

Wat is er mooier dan een dagje Amsterdam af te sluiten met een bezoek aan deze bijzondere bioscoop in de binnentuin van De Hermitage. Een romantischer plek vind je niet hoor. Van woensdag 9 augustus tot en met zondag 27 augustus is hier alweer de zesde editie van Movies at the Hermitage. Daar wil je bij zijn want ze hebben een uitgebreid programma met onder meer het prachtige Rocketman, over Elton John, Slumdog Millionaire en, deze vind ik helemaal te gek, een Mamma Mia-Sing Along waarbij je heerlijk hardop mee mag zingen. Dus pak je glitters en veren maar vast uit de kast en zorg dat je erbij bent.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Movies at the Hermitage (@moviesatthehermitage)


 

 

Bron: uitzinnig.nl Beeld: @moviesatthehermitage

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit