Dit is de allerliefste juf ooit

 

Als ik nog een klein Ireentje was, dan zou ik bij haar in de klas willen zitten.

 

 

 

 

Ik weet nog dat ik helemaal niet zo dol was op mijn allereerste juf op de kleuterschool. Ze zag er heel streng uit met haar knot en grote bril en liep op van die houten kleppers van Dr. Scholl. Ze kneep ook net te hard als ik iets deed wat blijkbaar niet mocht. Nee, ik had liever deze juf gehad.

 

­

Want deze juf Anita uit Ootmarsum is de allerliefste juf ooit. Anita vroeg haar kleutertjes uit groep 1 om een tekening te maken van hun lievelingsknuffel. De kindertjes deden enorm hun best om ervoor te zorgen dat de tekening echt op hun eigen knuffel leek en om binnen de lijntjes te kleuren. Toen de tekening af was ging Juf Anita ermee aan de slag.

 

 

Wat de kinderen niet wisten was dat juf Anita van haar zoon een filmpje had gekregen van een leerkracht uit Engeland die knuffels maakte van kindertekeningen. En aangezien Anita dol is op handwerken dacht ze: dat kan ik ook!

 

 

‘Ik heb de kinderen een knuffel laten tekenen en deze heb ik vervolgens gehaakt. Elk knuffeltje is anders, dat maakt het zo leuk. Als een knuffel op de tekening maar één oog had, dan maakte ik een knuffel met één oog. En zo heb ik er ook eentje gemaakt met vier ogen en geen armen. De kinderen konden hun creativiteit de vrije loop laten.’

 

 

Anita staat al decennialang voor de klas en tijdens het feest voor haar 40-jarig jubileum had zij dus een enorme verrassing voor haar kleuters. ‘Het mooie vond ik dat de kinderen écht het gevoel hadden dat ze deze zelf hadden gemaakt door deze zo te tekenen. Daar doe je het als juffrouw voor.’

 

 

Dat de kleuters dolblij zijn met hun creatie bleek wel toen ze een foto kreeg van een van haar leerlingetjes die heerlijk lag te slapen met zijn knuffel.

 

Ik wou dat ik, toen ik nog een klein Ireentje was, in de klas had gezeten bij deze juf Anita. Want dit is toch de allerliefste juf ooit?

 

 

Beeld: AD.nl / Robin Hilberink / Twitter: @MartijnSytsma

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit