Een weekendje Knokke

 

Het beste idee ooit.

 

 

 

Wat van ver komt is lekkerder, zeggen ze wel. Maar laten we niet vergeten dat het beste ook heus dichtbij kan zijn. Knokke bijvoorbeeld ligt op een stevige drie uurtjes met de auto van Amsterdam. Geen ellende met douanes, wachttijden en vervuilende vliegtuigen. Gewoon met de auto (ook vervuilend, maar een stuk minder) of de trein en je bent in het paradijs. Waarom? Euh, heb je even?

 

1. De winkels
Ik shopte vroeger na een weekendje Antwerpen nog wel eens na in Knokke waar de winkels ook op zondag open zijn. Alle lagen vind je er: Essentiel Antwerp, Louis Vuitton, Hermès, Verso (Off-White, Palm Angels, Dolce & Gabbana), Natan (what’s good enough for Máxima en Mathilde is good enough for you) en het favoriete sieradenmerk van stylisten Wouters & Hendrix en Odette Lunettes, waar zelfs Dua Lipa ooit een zonnebril van droeg.

 

2. De restaurants
In Knokke regent het Michelin-sterren, maar als je dat zoals ik iets te veel van het goede vindt, zijn er ook enorm veel restaurants die net onder het sterrenniveau zitten. Net iets informeler dus en vaak ook iets betaalbaarder. Een tipje: La Rigue in hotel La Réserve van driesterrenchef Peter Goossens.

 

3. De hotels en B&B’s
Hotel La Resérve dus, of Lugano, of Brittania; je voelt gewoon dat je richting Deauville gaat. De grandeur, de luxe en tegelijkertijd de gezelligheid, je hebt het allemaal.

 

4. Het strand
Zou ik bijna vergeten, maar Knokke heeft een beeldschoon breed en lang strand en door een wonderlijke speling der natuur (het ligt een beetje in een kom) is de zeewatertemperatuur daar net iets hoger.

 

5. Alles is beloopbaar
Dus ideaal ook als je met een groep of gezin bent waarvan de leden allemaal andere wensen hebben. Kinderen kunnen zelf gaan padellen terwijl jij al een aperitiefje drinkt.

 

Ik zou zeggen: gaat.

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach