De 5 kerstfilms die je wil zien dit jaar 

Sommigen vinden het niks en anderen kijken er het liefst het hele jaar naar.

 

En ja, ik hoor bij die laatste groep. Vooral nu we van Rutte in quarantaine het huis bijna niet meer uit mogen, heb je deze winter alle tijd om de leukste kerstfilms te kijken. Hoe we dit jaar kerst kunnen vieren is nog onduidelijk, maar uitgebreide kerstdiners met grote groepen zitten er dit jaar waarschijnlijk niet in. Helaas, maar dat moet de kerstsfeer niet drukken. Pak een warme deken, maak warme chocomelk of thee, trek een comfi outfit aan en ga er eens lekker voor zitten. Ik heb de leukste kerstfilms voor je op een rijtje gezet (en ik kan het weten, want ik heb ze natuurlijk allemaal al gezien, oeps).

 
1.     The Holiday
Een echte klassieker. Ik denk dat ik deze film al zo’n twintig keer heb gezien, maar hij blijft leuk. Twee vrouwen die kerst somber inzien door een gebroken hart en besluiten te ruilen van huis tijdens de kerstdagen.

 

2.     Holiday in the Wild
Dat wil ik ooit nog wel eens meemaken: Kerstmis in Afrika. Een gescheiden vrouw besluit in haar eentje op huwelijksreis naar Afrika te gaan. Niet alleen haar liefde voor deze omgeving groeit, ook ontmoet ze een nieuwe man…

 

3.     Holidate
Ze zijn allebei op zoek naar een holidate: een date voor de feestdagen. Geen verplichtingen en geen sprake van liefde, toch?

 

4.     Operation Christmas Drop
Erica streeft naar een promotie en vliegt tijdens de kerstdagen naar de andere kant van de wereld naar een luchtmachtbasis. Haar taak is deze te sluiten, maar tijdens deze reis ontmoet ze kapitein Andrew…

 

5.     Christmas wonderland
Heidi keert terug naar haar geboorteplaats om op haar neefje en nichtje te passen. Al snel komt ze haar oude vlam tegen en dit verandert alles. Zal ze op tijd terug zijn in New York voor het kerstfeest van haar werk?

 
Heb je alle films al gezien? Dan heb ik goed nieuws: Christmas on the Square staat vanaf 22 november op Netlifx en vanaf 25 november is The Christmas Chronicles 2 op Netflix te zien.

Door: Emma Buurman

Afbeelding van Emma Buurman