De 5 grootste whatsapp ergernissen en hoe je ze oplost

 

Normaal gesproken vind ik WhatsApp echt superhandig, want ik hoef niet meer eindeloos aan de telefoon te hangen. 

 

 

Via de groepsapp van mijn gezin weet ik altijd of iemand wel of niet mee-eet. En via een Tikkie maak ik zakgeld over. Maar toch is er ook wel een aantal dingen dat ik in het gebruik soms behoorlijk irritant vind. Maar weet je wat? Voor alles is een oplossing. Dus ook voor deze WhatsApp-ergernissen.

 

#1 Foto’s die automatisch worden opgeslagen in de fotogalerij van je telefoon

Natuurlijk is het leuk om via een berichtje foto’s met elkaar te delen. Maar om al die plaatjes terug te vinden in je eigen fotogalerij is natuurlijk niet de bedoeling. Dat is gelukkig vrij eenvoudig op te lossen. Open WhatsApp en ga via Instellingen naar Chats. Klik op de Media-instellingen en schakel die uit. Opgelost! Nu slaat WhatsApp alleen nog maar foto’s op als je daar zelf de opdracht voor geeft.

 

#2 Chaotische groepsgesprekken

Op zich natuurlijk handig, zodat de afzender het bericht met bijvoorbeeld de uitnodiging voor zijn verjaardag niet tig keer hoeft te versturen. Dat er vervolgens 45 appjes binnenkomen van mensen die al dan niet aanschuiven bij de bbq van het feestvarken vind ik echt heeeeel irritant. Dan doe je dus dit: Open WhatsApp en kies het Groepsgesprek uit de Chats. Klik op de naam van het groepsgesprek. Dan scroll je een stukje naar beneden en dan zie je een groen vierkantje met Stil. Als je daarop klikt kun je vervolgens de keuze maken uit 8 uur, 1 week of 1 jaar. Aaah, wat een rust.

 

#3 Geen WhatsApp voor iPad? Echt wel!

Wist je dat je WhatsApp ook op je tablet kunt zetten? Zooo handig. Ga naar je favoriete browser (dus Google Chrome of FireFox) en toets de url ‘web.whatsapp.com in. Het kan gebeuren dat je niet op de desktopversie belandt, maar op de website van WhatsApp. Kies daarom in de rechterbovenhoek van je browser de optie Vraag om desktopsite. Als het goed is opent de browser nu een andere site. Lukt dat niet, typ dan boven in het menu ‘WhatsApp Web’. Werkt het nog steeds niet? Leeg dan even je cache, wis je browser-geschiedenis en doe nog een keer een poging.

 

#4 Je verbruikt heel veel data zonder dat je het in de gaten hebt

Dit is wel handig om aan je puber te vertellen als hij maandelijks een beperkte hoeveelheid data op zijn telefoon heeft. WhatsApp kan best veel data uit de bundel gebruiken zonder dat je het in de gaten hebt. Door alleen wifi te gebruiken los je dat al een beetje op. En door het automatisch downloaden uit te zetten, zul je nog meer besparen. Ga naar je Instellingen en kies daar voor Data- en opslaggebruik. Maak dan de keuze uit Audio, Video of Documenten om niet te downloaden. Zo haal je voortaan alleen bij een actieve wifiverbinding alles naar binnen.

 

#5 Ook je buurvrouw kan meelezen

Als er een nieuw berichtje binnenkomt, zie je de inhoud ervan meteen op je beginscherm. Handig voor jou, maar niet zo fijn als je buurvrouw het ook kan lezen.  Dat is easy op te lossen via de instellingen van je smartphone. Voor Android werkt het iets anders dan voor iOS, kijk maar:

 

IOS-apparaten:

Ga naar Instellingen. Kies Berichtgeving. Scroll naar WhatsApp. Zoek naar Toon voorvertoning en kies Nooit of Indien ontgrendeld.

 

Android apparaten

Ga naar Instellingen. Kies Apps: WhatsApp. Ga naar Meldingen -> Chats -> Groepsberichten/Berichten. Maak je keuze uit een van de twee en zoek de functie Vergendel scherm. Selecteer of hier of de inhoud van het bericht getoond mag worden of niet.

 

Zo, een kind kan de was doen. Toch? 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit