De 10 grootste irritaties in de sportschool

We zitten dichter op elkaar in de sportschool nu deze verplicht om 17.00 uur dicht moet. Tijd dus voor onze grootste sportschool-irritaties.

 

 

 

De Maandag…

Waarom kiest iedereen er eigenlijk voor om juist op maandag te sporten? Voor elk apparaatje staat nu een rij en alle cowbells zijn op.

 

De Claimer…

Wij haten de mensen die twee (of soms drie) apparaten tegelijk opeisen. De ene reserveren ze met hun handdoek en bidon, maar ze doen hun work-out ondertussen op een andere. Totdat jij natuurlijk op dat ene apparaat wil, dan moeten ze ‘nog één setje, hoor.’

 

De Kletsers…

Wij komen naar de sportschool om aan onze body te werken, niet om te kletsen. In tegenstelling tot types, die hun apparaat als barkruk gebruiken om van daaruit langdurig hele verhalen af te steken.

 

De Smijter…

Oké, tillen is zwaar, maar je hoeft de gewichten daarna niet meteen op de grond te smijten Bovendien: een staal op staal-klap is helemaal funest voor je trommelvliezen. Joh, doe even normaal, man.

 

Het Stelletje…

Voor ons is de sportschool een plek, waar wij ons even kunnen ontworstelen aan vrouw en gezin. Maar er zijn eieren, die wel hun wederhelft meenemen, waarbij ze steeds een apparaat delen. Dat zijn dezelfde mannen, die samen met hun eega boodschappen doen.

 

Kinderen…

Vooral in de vakanties een plaag: mensen die doodleuk hun jonge kids meenemen naar de sportschool, waar die kleintjes  vervolgens de veelgevraagde apparaten langdurig gebruiken als speeltoestel.

 

De Brulaap…

Elk sportschool heeft er wel een paar: figuren, die de lichtste krachtsinspanning larderen met veel gehijg, geproest en gebrul. Losers!

 

De Fitness-prinses…

Vooral in de zomer maakt ze ons gek, deze spetter met haar minimalistische en strakke kleding, waarvan ze de spankracht bij de meest wilde rek & strek-oefeningen uittest. Niet kijken, vooral niet kijken!

 

De Muziek…

Nooit, maar dan ook nooit horen wij lekkere muziek in de sportschool. Of het is Sky Radio-meuk, of het is alleen te pruimen voor 14-jarigen. Van Chris Rea of Lil Nas X gaan we echt niet beter sporten.

 

De Drempel…

De ene dag dat je per se naar de sportschool wilde, maar niet ging. En gisteren ook al niet, maar morgen ga je zeker. Misschien. Want het moeilijkste apparaat van de sportschool blijft toch de drempel.

 

Door: Redactie Falder