deel 79

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Opmerkelijke avond

 

Het was een opmerkelijke avond. In de kroeg. Verjaardagsborrel met vijf vrouwen, waarvan drie eind dertig, bijna veertig, die nog nooit een écht lange relatie gehad hebben, laat staan samengewoond. De vierde is lesbisch, getrouwd met haar vriendin, ze hebben een kind, en nummer vijf was ik. Ik voelde me samen met de lesbische vrouw de normaalste van het stel, ook weleens prettig. De rest? Je wilt het niet weten. Wat een onzin komt daaruit, over mannen, liefde, romantiek, seks… als je hun verhalen hoort over de meest kansloze types, (met het uiterlijk van keurige kakkers, ik ken ze wel uit de kroeg), waar ze dan ook nog wat in denken te moeten zien, dan had ik met Joost werkelijk een lot uit de loterij. Want het ging wél ergens over en het was écht, ook zijn twijfels en ambivalentie. Zelfs Willem is een gezond verhaal. Conclusie: mijn beoordelingsvermogen lijkt weer terecht

 
Geen idee trouwens wat mijn psych per uur sleurt. Keurige man, oersaai. Hij noemt me ‘entertaining’ en kijkt dan alsof dat iets heel gevaarlijks is. Dat ken ik van mijn vorige sessies met een ‘psychologische huisvrouw’, die vond mijn leven net een soap. Ik moet het inderdaad zelf doen.

 
Jouw lot in haar handen is inderdaad niet prettig voor een Ram, maar luister nu maar naar deze Weegschaal ascendant Weegschaal, die weet wat wikken en wegen is (en die vervolgens vaak de stomste dingen doet). Ik ben wél een vrouw. Dus Tom, dat etentje is een goed idee, mailtje of wat, dat mag.

 
Hoe laat gaan we morgen de kroeg in? Uurtje of acht, half negen, dan kan ik eerst Hendrikje in bed leggen en met haar eten, want dat heb ik vanavond ook al niet gedaan.

 
XC

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen