Stomen & strijken
met één apparaat

 

Anita test niet alleen beautyproducten, maar deze keer ook de Tefal stoomgenerator Pro Express Care, om precies te zijn de GV906. Dit product onderscheidt zich door de Spiral Protect, dit voorkomt waterdruppels/vlekken op je kleding.Komt dit robuuste apparaat de beloftes die gedaan worden na?

 

 

Strijken doen we bij voorkeur mèt stoom, want dat zorgt voor het beste resultaat. Anita: ‘Helaas loop je bij veel stoomstrijkijzers nog weleens tegen vervelende vlekken aan van het kalk dat zich in het strijkijzer ophoopt. Bij Tefal beloven ze dat de stoomgenerator (wat iets anders is dan alleen een strijkijzer) met het Pro Express Care System vlekken op je kleding voorkomt. De kalkdruppels worden echt allemaal in stoom omgezet en er ontstaan dus geen nare vlekjes op mijn goeie goed. Dat vind ik belangrijk, want ik koop graag duurdere kledingstukken en ik wil natuurlijk niet dat daar tijdens het strijken iets mee gebeurt.’

 
 

 
 

Wat vindt Anita van de Tefal Pro Express Care?

‘Eerlijk? Ik zou mijn strijkavonturen heel uitvoerig kunnen beschrijven, maar ik denk dat niemand daar op zit te wachten, dus ik houd het kort: het is een feest om met deze Tefal stoomgenerator te strijken. Hij is om te beginnen razendsnel. Kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook moeilijk strijkbare stoffen (eigenlijk vind ik alles behalve katoen lastig) zijn in een handomdraai gestreken én gestoomd.’

 

‘Bij het stomen vroeg ik me wel even af hoe het precies werkt, maar dat blijkt een eitje. Je doet je kleding op een hangertje en gebruikt het strijkijzer als kledingstomer (de stoomgenerator is het apparaat in zijn geheel). Perfect, vind ik, want kleding slijt natuurlijk in de was en hiermee kun je het gewoon schoon stomen.’


 

‘Ook tijdens het stomen heb ik écht geprobeerd om vlekken te maken (op een oud kledingstuk natuurlijk) door de stoomgenerator flink aan het werk te zetten. En ik kan je vertellen: dit apparaat kan flink stomen! Maar niks, niemendal, niets geen vlekken. De dames en heren uitvinders bij Tefal hebben wat mij betreft het ei van Columbus gevonden, bravo!’

 

‘Voor ik aan deze test begon, vond ik het formaat trouwens nog wel een beetje bezwaar, maar als je de resultaten ziet, ben je dat snel vergeten. Je zet de Tefal stoomgenerator gewoon op de grond en gaat aan het werk. Ik vind het een topapparaat.’