deel 3

Charlotte & Tom

Barbara, die eigenlijk Charlotte (39) heet, en Tom (47) zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Barbara

Aan: Tom

Onderwerp: Dag Tom

 

Dank voor je reactie. Mijn profiel is inderdaad vrij uitgebreid, maar toen het nog korter was, kreeg ik reacties van heel andere types. Het niveau is met sprongen omhoog gegaan. Ik hoef nu in ieder geval geen mannen meer af te wimpelen die niet van lezen houden. Het begint de laatste weken trouwens wel tijdrovend te worden, als ik niet uitkijk, zit ik iedere avond uren te typen. Maar goed, jouw bericht vind ik zo de moeite waard dat ik er even voor ga zitten.

 

Ik denk dat we heel wat gemeen zouden kunnen blijken te hebben. Op dit moment heb ik een vaste baan die niet de grootste uitdaging is, maar na mijn scheiding heb ik het freelance bestaan opgegeven en gekozen voor meer zekerheid.

 

En ja, ik heb ook een pareltje. Mijn Hendrikje is een (uiteraard) prachtige drama queen van vijf met drie hippe brilletjes, die de hele dag kletst, danst en zingt, het liefst verkleed. Haar vader en ik zijn twee jaar geleden na een huwelijk van tien jaar uit elkaar gegaan. Godzijdank als ‘vrienden’, maar dat maakte het natuurlijk niet minder verdrietig. Gelukkig hebben we haar er (voor zover we nu weten) zonder al te veel kleerscheuren doorheen weten te loodsen. Dat stond en staat nog altijd voorop.

 

Gelukkig hoef ik nu geen mannen meer af te wimpelen die niet van lezen houden

 

Door mijn au pair Anna mis ik een heleboel stress die bij het leven van een alleenstaande moeder hoort. Ze is trouwens niet bepaald wat je je voorstelt bij een au pair. Toen ze de eerste keer aanbelde, dacht ik even aan een dakloze zigeunerin, want ze heeft lange dreadlocks, een tongpiercing, loopt op enorme legerkisten en snapt niets van het huishouden, sterker nog: waar ze komt, laat ze rommel en viezigheid achter (die valt dan uit de profielen van haar schoenzolen). Haar vriendje is ook au pair (ook met dreads en piercing), hij zorgt voor een vijfjarig jongetje zonder vader. Lekkere weirdo’s, volgens mij brengen ze ieder weekend blowend in het park door, maar Anna is intelligent, geïnteresseerd in van alles en nog wat en zorgt goed voor Hendrikje.

 

Ik hou van mannen die er net als ik voor willen gáán als het gevoel lijkt te kloppen. Geen gezeur over tijd nodig hebben of even wat afstand nemen, als het goed voelt, is het ja óf nee, niet misschien.

 

Leeftijd zegt me niets en leesbrillen vind ik zonder meer sexy (hoeveel heb je er?).

 

Dit moet het voor nu maar even zijn. Ben ik nog iets vergeten? Vast wel, maar dat komt eventueel later. Ik hoop natuurlijk weer iets van je te horen, ik wacht af…

 

Lieve groet, Barbara (die eigenlijk Charlotte heet)

 

Lees hier de vorige aflevering

 Lees hier de volgende aflevering

Lees hier alle afleveringen