deel 167

Charlotte & Tom

Charlotte en Tom zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Another Monday

 

Hebben jullie het gezellig bij oma?

 

Another Monday, maar wat een dag…

 

Allereerst moest ik vanochtend naar de strandtent, maar ik vertrouwde mijn auto niet sinds zaterdag, het lampje van de hydraulische vloeistof knipperde en ik geen zin om zonder remmen door de duinen te stuiven. Dus ik naar de grote Citroëngarage op het Stadionplein, waar ik ontvangen werd als een prinses (huh?), een en al glimlach, van alles gedaan en ik hoefde niet eens te betalen, ze leken wel verliefd op me…

 

Bij de strandtent mijn redelijke voorstel op tafel gelegd en weer een leuk gesprek gehad. Maar er zijn nog twee andere kandidaten en ze weten niet óf ze een fulltime personeelslid kunnen bekostigen. Dat viel me wel een beetje tegen.

 

Weer thuis stond me een rits verrassende mailtjes te wachten, onder meer van vrienden die na drie jaar wachten eindelijk bericht hebben gekregen dat ze een adoptiekind hebben. Traantje weggepinkt

Verder belde er een goedbedoelende kennis met relatiemateriaal in de aanbieding. Elsbeth met wie ik vroeger hockeyde, maar die ik echt al jaren niet gesproken had, had van mijn eerste homovriendje Frank gehoord dat Paul en ik uit elkaar zijn. En ja hoor, ‘ze heeft een gescheiden vriend en die móet ik ontmoeten!’ Ik was even licht verbijsterd, want die kwam echt uit het niets zetten en ging straight to the point… Ik vroeg nog hoe het met haar ging, maar dat bleek totaal onbelangrijk, ik had te maken met een vrouw met een missie en ze leek niet van plan op te hangen voor ik toegestemd had met een afspraak. ‘Hartstikke leuke gozer’, ze zou zelf zo met hem trouwen als ze vrij was, ‘hij is misschien een beetje te dik, maar je kunt enorm met hem lachen…’

Tom, geloof me, ik had er helemaal geen zin in, maar na anderhalf uur gaf ik het op, kan mij het schelen, ik hoef toch niet met hem te zoenen? Toen ik mijn agenda pakte en een datum prikte, riep ze meteen dat hij dan ook kan, ze hing zonder gedag te zeggen op om hem te bellen, mij in een lichte shock achterlatend. En nu heb ik dus een ‘blind date’, volgende week zaterdag in Hotel New York in Rotterdam. Ik heb wel als voorwaarde gesteld dat zij en nog twee wederzijdse vrienden erbij zijn. Jezus, internetdaten is één ding, ‘gekoppeld’ worden weer een heel ander. Ik weet niet of ik het wel leuk vind.

 

Zaterdagmiddag vond ik het trouwens ineens heel stil in huis. Dat was niet zo, want K3 was aan het loeien en Hendrikje had een vriendinnetje te logeren. Het duurde even voor ik me realiseerde dat het gewoon stil in mijn kop was, dat ik rustig zat ‘te zijn’ en ontspannen was, dat was helemaal nieuw voor me.

 

En nu ga ik slapen. Met een pilletje. Ik mis je best wel.

 

XC

 

P.S. Kut (10 x harder dan ooit!), wil ik dit mailtje verzenden, heb ik weer een mailtje van Joost, ik wist verdomme gewoon dat het zou gebeuren! Nou ja, twee pilletjes dan maar…

 

Lees hier de vorige aflevering

  

Lees hier alle afleveringen