deel 11

Charlotte & Tom

Barbara, die eigenlijk Charlotte (39) heet, en Tom (47) zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Charlotte

Aan: Tom

Onderwerp: Weer een goedemorgen

 

Gisteravond was ik toch te laat thuis en had ik een fles wijn achter mijn kiezen, dus nog even mailen kwam er niet meer van. Nu zit ik weer op kantoor. Kijk jij wel een beetje uit met jezelf en je concentratie? Straks kan ik niet anders dan enorm tegenvallen…

 

Ik maak me er zelf ook wel een beetje schuldig aan, maar ik ben sowieso niet zo’n geconcentreerd type. Ik ben ook heel impulsief. Meestal pakt dat goed uit en ik meen te weten dat het ook een deel van mijn charme is, zeker omdat ik het (als ik mezelf de tijd gun om er even over na te denken) probeer te combineren met tact en diplomatie (echte weegschaal ben ik). Nou ja, je zult het wel merken en dan kun je zien of het bevalt.

 

Paul (wist je al dat mijn ex zo heet?) en ik hadden trouwens aanvankelijk het idealistische idee om ‘geografisch en gevoelsmatig’ zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt te blijven voor Hendrikje (ik heb er zelfs over gedacht om het buurhuis te kopen, gelukkig was het veel en veel te duur). Dat idee hebben we inmiddels wel losgelaten en elkaar ook.

 

‘Nou ja, je zult het wel merken en dan kun je zien of het bevalt hoe ik ben’

 

Hendrikje is voor mij nog steeds een cadeautje. Het leek even niet mogelijk, een kind, we hadden ons er al bijna bij neergelegd en toen gebeurde het toch… Toen ze er eenmaal was en mensen begonnen te mekkeren over een tweede, had ik sterk een gevoel van ‘het is een wonder, mag ik het lot tarten door het nog een keer te willen?’ Nee dus. Ik ben gelukkig geen overbezorgde moeder geworden en ik probeer haar ‘wortels en vleugels’ te geven en zoveel mogelijk mensen om haar heen die van haar houden. Dat lukt tot nu toe aardig. Verder word ik helemaal niet wee van baby’s, nooit gehad ook.

 

Je weet, hoop ik, dat ik geen superslanke vrouw ben, ik ben gewoon een beetje rond. Daar heb ik me na jaren tobben en iedere dag proberen af te vallen nu maar gewoon bij neergelegd.

 

Wat is je sterrenbeeld trouwens? Volgens mij ga ik nog even proberen om wat te doen, want ik begin slap te ouwehoeren.

 

Liefs, Charlotte

 

Lees hier de vorige aflevering

  Lees hier de volgende aflevering

Lees hier alle afleveringen