3 x doen in Milaan

 

Milaan, waar het eten heerlijk is, het klimaat aangenaam, de mode sexy en uitdagend en waar de dames hooggehakt en uiterst verzorgd zijn. Waar je in de stad zeker wil zijn? Maartje vond drie adressen waar het niet mis kan gaan.

 

 

Hotel Room Mate Giulia (boven)
Logeren mag zonder twijfel bij het nieuwe Room Mate Giulia Hotel. Hotel Giulia is namelijk zo’n fijn hotel dat design voor een betaalbare prijs predikt. Dan ligt het ook nog eens supercentraal, op maar twee minuten strompelen van het Piazza del Duomo. En verder? Verder zeggen de plaatjes meer dan duizend woorden.

Room Mate Giulia

 

Restaurant Pisacco (midden)
Open sinds september 2012 en het geesteskind van een groep Milanese creatievelingen (een kunstverzamelaar, een architect, een chef-kok…) die een gastvrij en pretentieloos café-restaurant in het hautaine Milaan misten. Pisacco staat aan de rand van een van de meest happening wijken van de stad en kent twee verdiepingen plus een verborgen tuin aan de achterzijde. Alles, ook het meubilair, is biologisch (afbreekbaar), de klassieke Italiaanse gerechten zijn gemaakt van verse, lokale ingrediënten en is opvallend betaalbaar. 

Pisacco

 

Bar Luce (onder)
When in Milano… Dan is een bezoek aan Fondazione Prada een must. In het complex voor moderne kunst en cultuur richtte niemand minder dan schrijver, regisseur en acteur Wes Anderson een glossy café in gebaseerd op de popcultuur uit de jaren vijftig en zestig: Bar Luce is de naam. Alles is even cool en even Wes Anderson, van de colour blocked tafels in pastelkleuren tot de spelkasten aan de rand van het café. Vergeet niet de wc te bezoeken!

Bar Luce 

 

Bart @ Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.

 Fotografie Bar Luce: Attilio Maranzano