deel 10

Charlotte & Tom

Barbara, die eigenlijk Charlotte (39) heet, en Tom (47) zijn allebei nog niet zo lang gescheiden en via internet op zoek naar een nieuwe liefde…

 

Van: Tom

Aan: Charlotte

Re: Goedemorgen

 

Lieve Charlotte,

 

Weer zo’n mail waar ik helemaal warm van word. Het wordt steeds gekker! Kun je van geschreven woorden een verliefde gevoelens krijgen? Blijkbaar. Ik ben totaal ongeconcentreerd bezig, want jij woekert voortdurend door mijn kop.

 

Maar… belangrijk! Ik loop niet over de emoties van een ander heen. Commitment is voor mij commitment, en trouw ben ik ook nog. Nooit vreemdgegaan. Mijn inzet: gelijk weg bij de datingsite en heerlijk genieten van jou en Hendrikje. En dan rustig mijn kinderen in het plaatje brengen, zodat we soms gezellig met z’n zessen aan tafel kunnen zitten. Eerst blijven latten en dan zien we wel weer verder. En dan hoop ik dat mijn kinderen er in jou een goede vriendin bij krijgen, en dat Hendrikje mij ziet als die waanzinnige leuke vriend van mama. Mooie feelgoodfilm, toch?

 

Ik ben geboren en getogen in de buurt van Haarlem. Pa was notaris, moeders huisvrouw. We woonden recht tegenover de duinen. Opgegroeid aan het strand. Een heel ongecompliceerde jeugd gehad. Op mijn zesde voor het eerst verliefd, voor het eerste gezoend op mijn elfde. In de puberteit was ik verlegen, werd verliefd op het mooiste meisje van de klas en heb dat heerlijk afstandelijk volgehouden tot het eindexamen. Toen ik ging studeren, werd ik wat losser. Op het vrouwenvlak gedurende die tijd twee kortstondige relaties. Nog wel erg verliefd geweest op Klaartje, maar dat kwam vooral omdat ze na een stormachtige relatie van twee weken zo halfzacht doei zei.

 

‘Mijn inzet: gelijk weg bij de datingsite en heerlijk genieten van jou en Hendrikje’

 

Inmiddels was ik aan het promoveren en kwam ik Suzanne tegen. Snel het kroost aangelegd en naar Amerika verhuisd. Leuke tijd gehad. Na vijf jaar verhuisd naar Kaapstad, waar ik voor een heel interessant bedrijf werkte. En toen begon ons huwelijk te haperen. Suzanne wilde terug naar Nederland. Ik bleef in Kaapstad werken en moest dus veel op en neer reizen. De kleine intimiteit verdween uit het huwelijk. Als ik na zo’n trip weer eens terugkwam, was de enige die me echt enthousiast begroette de hond…

 

Dat heeft ons huwelijk dus niet overleefd en in augustus ben ik dus vanuit Breda naar Amsterdam verhuisd, weg uit de twilight zone van de scheidingsnasleep. Zo, dit was mijn levensloop in a nutshell. Hoe staat het met de vlinders?

 

Liefs, Tom

 

Lees hier de vorige aflevering

  Lees hier de volgende aflevering

Lees hier alle afleveringen