Onze columnist opereert undercover en ontfutselt mannen de échte waarheid over het daten. Deze week vertelt Richard over zijn goede voornemens. En ook over die van Joke. Zouden ze samenkomen?

 

Voornemens; je kunt het zijn, je kunt ze hebben, je kunt er voor staan, en je kunt er (eindelijk) eens voor gaan zitten. En dat laatste heb ik vorige week gedaan met mijn allerleukste date ever.
 
Terwijl het nog maar mei was, gingen wij samen alvast een lijstje maken voor het volgende nieuwe jaar. Gewoon voor de lol, én voor als het ooit iets zou worden tussen ons. Dan was de rotzooi alvast maar opgeruimd, hadden we bedacht. Sommige dingen moesten er nu maar eens écht van komen, en andere moesten maar eens afgelopen zijn. Ze zeggen ook dat voornemens beter werken wanneer je ze hebt vastgelegd. Dus nou, daar gingen we dan.
 
We twijfelden wel aan het nut van vastleggen, trouwens. Want daarvoor hebben we inmiddels allebei al veel te veel “vastleggingen van eeuwige trouw” verkeerd zien aflopen. En de papieren belofte “tot de dood ons scheidt” wordt – gezien het stijgende aantal gezinsdrama’s – ook vaak iets te letterlijk genomen.
 
Wat ons meteen bracht bij het onderwerp “opruimen”.
 
Opruimen hebben we allebei nu op ons lijstje staan. Want dat moet beter! Zowel in huis als in ons hoofd en hart hebben we beiden nog het een en ander op te ruimen. En dat willen we allebei gedaan hebben vóórdat we ons weer definitief gaan binden. Niet-opgeruimde zooi kan je namelijk behoorlijk in de weg zitten. En dan kun je wel een nieuwe relatie starten, maar als de shit van je vorige niet is opgeruimd, komt er van die nieuwe vaak maar bar weinig terecht.
 
Wat ons meteen bij het onderwerp “bar” bracht.
 
Er moet minder gedronken worden! Ook daar waren we het snel over eens, en we hoopten dat we elkaar daarbij konden helpen. Van teveel cola raken we steeds zo opgeblazen, is ons excuus steeds. We zitten dan zó vol met koolzuur dat we wel lijken te zweven. Een goede reden om over te stappen op iets alcoholisch, roepen we dan. Hahaha.
 
Maar je kunt net zo goed water nemen, natuurlijk. Of iets anders zonder bubbels. En dat “zweven” laten we elkaar dan wel in de zevende hemel, stelde zij voor. En dat leek me een erg leuk vooruitzicht!
 
Kwam zij nog met “beter voor jezelf opkomen”, maar daar kon ik niet zo veel mee. Mannen doen dat al beter, denk ik. Maar in het licht van die #metoo-toestanden, begreep ik haar wel.
 
Ga jij voor jezelf opkomen en dan ga ik voor mezelf afvallen, stelde ik dus voor. Want bij mij mogen er wel een paar pondjes af om het leuk te houden. Is ook fijner voor haar! En ik betrapte mezelf erop dat ik daar dus toch al mee bezig was. Leuk, hè?
 
En ik kijk nu even naar mijn lijstje en zie ons in de toekomst wel samenkomen, denk ik. We delen veel en zijn bereid ons in te zetten voor de ander.
 
Date-doel bereikt, dus!
 
Nu die andere doelen nog even.

 

 

 

Richard’s naam is vanwege privacy gefingeerd.
Zijn echte naam is bekend bij de redactie.