Onze columnist opereert undercover en ontfutselt mannen de échte waarheid over het daten. Deze week vertelt Stefan over de vrouw die live zo leuk leek, maar die op sociale media helemaal niet zo sociaal bleek.   

 

We hadden zo’n leuke date gehad! En toen ging ik haar dus volgen op Instagram en Facebook…

 

Wat een tegenvaller was dat, zeg!

 

Tijdens ons avondje stappen leek het een heel leuke vrouw. Ze was intelligent, zag er goed uit, had humor en veel te vertellen. Ze was zelfs een beetje stout, en daar viel ik dus meteen op. 

 

Maar op sociale media was het een heel ander mens. Daar bleek het zo’n verzuurd geval die de hele dag haar mening postte. Ze had daar ineens verstand van politiek, management, het bedrijfsleven, voetbal, tv-formats, boeken, onderwijs, gezondheidszorg, enzovoort, enzovoort. En er was niets goed! Ze deelde voortdurend artikelen van kranten, en gaf daar dan haar ongezouten mening over. Ze was het nooit ergens mee eens en vond iedereen maar achterlijk, dom, kortzichtig, en ga zo maar door. 

 

Zó, hé! Zou ze het over mij ook zo gaan hebben straks? dacht ik. Word ik straks ook gefileerd als ik iets doe wat haar niet aanstaat? 

 

En waarom doet ze dat? vroeg ik me af. 

 

Kijk, ik zit ook weleens naar voetbal te kijken en vind er dan niks aan. Maar om dat dan aan iedereen in mijn omgeving te gaan melden? 

 

Meestal kijk ik trouwens met vrienden naar voetbal. En dan is het leuk om te roepen dat de scheids iets mist en de wedstrijd te traag verloopt. Dat de spelers kansen laten liggen, de coach ontslagen moet worden en dat ze allemaal te veel geld verdienen voor wat ze die avond laten zien. En daarna vraag ik wie er nog een biertje lust. 

 

Maar om dat nou allemaal op Facebook te knallen? 

 

De beste stuurlui staan tegenwoordig niet meer aan wal, maar op Facebook, lijkt ‘t wel! En eigenlijk is dat dus best een beetje triest. 

 

Vroeger kon je mensen die aan wal stonden nog een zetje het water in geven. Maar nu hebben ze een veel groter bereik, en zijn er dus ook veel meer mensen die zich eraan storen en ze eigenlijk liever onder water willen houden. Haha.

 

En ik vind het dus heel naar voor haar dat zij zich zo ontzettend niet gehoord voelt dat ze Facebook erbij nodig heeft, maar ik denk toch dat ik er maar niet op ga zitten wachten tot ik ook aan de beurt ben bij haar. 

 

Ik ga maar zeggen dat ik allergisch ben voor honden, of zoiets. En dat ik daarom (helaas) moet afhaken. Ze heeft er namelijk drie. 

 

Maar ik denk dus dat die ook al niet meer naar haar luisteren, en dat ze in plaats van naar een vierde hond nu maar eens op zoek ging naar een man om tegenaan te mekkeren. Zo’n hond moet je namelijk ook nog uitlaten en eten geven. En een man doet dat doorgaans wel zelf. Haha.

 

Nee, ik weet het zeker! Ik haak hier even af! Ik ga haar voorzichtig proberen te negeren, en als ze mij dan lijkt vergeten dan ontvriend ik haar gewoon. 

 

Want zoveel gif en onvrede, dat kan (en wil) ik niet volgen.

 

 

Stefan’s naam is vanwege privacy gefingeerd.
Zijn echte naam is bekend bij de redactie.