Dat gaat mij niet gebeuren

 

Ik zag de bui vorige week al een beetje hangen, dus ik ben al geweest.

 

Eerlijk gezegd zit ik vandaag toch wel een beetje zenuwachtig op m’n stoel te schuiven. Vanavond komen Rutte en De Jonge niet met een persconferentie, maar met een verklaring.

 

Ik ben bang dat ze ons eigenwijze kikkerlandje heel streng gaan waarschuwen voor draconische maatregelen als we ons niet beter aan de regels houden. Je moet er toch niet aan denken dat de boel echt op slot gaat? Dat je dan weer met coupe corona op je hoofd moet lopen?

 

Dat meer mensen daaraan denken blijkt wel uit de drukte bij de kappers. Die hadden de afgelopen dagen veel meer klanten dan normaal in de stoel. In afwachting van die verklaring van Rutte vanavond zat de agenda van veel kappers tot en met vandaag helemaal vol. De een wilde het nog even extra kort, de ander liet haar kleur bijwerken.

 

Ja zeg, nu het nog kan zou ik zeker even gaan. Ik zat vorige week ook al bij mijn kapper. Gaat mij niet gebeuren dat ik weer met verlepte haren mijn stukkies zit te tikken, dacht ik toen ik Rutte vorige week al streng in de camera zag kijken. Hoewel ik best nog een week of twee kon wachten, wilde ik niet opnieuw te laat zijn. Toen de kappers in maart de deuren sloten, moest ik eigenlijk nodig geknipt worden. Maar door gebrek aan tijd kwam het er maar niet van. Je snapt dat mijn haar en humeur er in de weken daarna niet beter op werden.

 

Aangezien de kapper voor mij, en een heleboel anderen, toch eigenlijk best wel een beetje belangrijk is, maakte ik vorige week als een malle meteen een afspraak. Nou, dat had dus helemaal niet gehoeven. Want volgens de coronaroutekaart blijven de kappers, ook in het zwaarste maatregelenpakket, wel open. Dus ook al zit ik met kerst in lockdown aan het diner, mijn haar zit er in ieder geval feestelijk bij.

 

Bron: Parool.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit