Dappere Dieuwertje

 

Je nieuwe levensmotto is zo krachtig dat het prachtig is.

 

 

 

Dag Dieuwertje,

 

Lieve Dieuwertje wilde ik schrijven, maar volgens mij heb je dat liever niet. We kennen elkaar niet, althans ik ken jou bijzonder goed maar jij weet niet van mijn bestaan, zo vermoed ik, en ‘lieve’ zou dan neigen naar medelijden. En iets zegt me dat medelijden het laatste is wat je wil. Al helemaal niet van een vreemde.

 

Dappere Dieuwertje, mag ik dat wel zeggen? Want dapper was het toch op zijn zachtst gezegd om Nathalie Huigsloot van het Volkskrant Magagzine te benaderen voor een interview. Meestal gaat het andersom. Maar nu dacht je: ik wil de regie hebben. Ik wil de mensen vertellen wat er gaat gebeuren. En, ik vermoed voor het eerst in je leven, wil je dat zoveel mogelijk mensen iets extreem persoonlijks van je weten. Zat je gisterochtend met een kop thee in de hand te wachten op de plof van de dikke Volkskrant die op de mat viel? Wetende dat vanaf dat moment alles anders zou zijn? Anders was het natuurlijk al, want het nieuws was jou al bekend. Maar als de hele wereld het ook weet, dan is het echt. En overal. 

 

Ik zag een pushbericht terwijl ik mijn hond naar een fijn uitlaatbos reed en was sinds tijden blij dat het stoplicht zo lang op rood stond. Niet gelovend wat ik zag, moest ik verder lezen. Jeetje Dieuwertje. Ons aller Dieuwertje. Dat vrolijke mens dat er elk jaar weer is als presentator van Het Sinterklaasjournaal. Dit jaar ben je er dus niet. Jij denkt zelfs vanaf nu nooit niet.

 

Eerst wilde je niet meer. Liever dood dan geen neus. Je nieuwe levensmotto is zo krachtig dat het prachtig is. Jij bent meer dan je neus.

 

Zoveel meer dan je neus dat ik zelfs voorzichtig hoop dat we je wel ooit weer terugzien. 

 

Alle goeds en weet je geliefd en gemist,

 

Liefs May

 

Foto: © BSR Agency

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach