Ik neem je mee naar…

‘the city that never sleeps’

 

Je kan veel over ze vertellen, die Amerikanen, maar in één ding blinken ze echt uit: kerstsfeer creëeren. De meest extravagante tradities en versieringen zie je daar. En dat moet ook wel, in het land waar in 1892 de Kerstman bedacht is.

 

Wij vonden op de redactie dat we met de aankomende kerstdagen iets heel speciaals en moois voor je moesten doen. Het afgelopen jaar hebben we zoveel meegemaakt samen. Na de lancering van de site hebben we gezellige, maar ook spannends en moeilijke verhalen en ervaringen met elkaar gedeeld. En om dat te vieren, en je te bedanken voor je gezelligheid, gingen we iets bijzonders doen. Daarom vloog ik in opdracht van Franska naar ‘the city that never sleeps’ om voor drie gelukkigen een kerstcadeau te kopen.

 

En heel eerlijk, ik vond het super dat Franska mij daarheen ‘stuurde’, want ik was er nog nooit geweest. Ik heb dus even goed rondgekeken. Want waar vind je nou een leukere kerstsfeer dan in New York? Al die ‘over the top’ kerstetalages aan Fifth Avenue, één van de grootste kerstbomen van de wereld bij het Rockefellergebouw, schaatsen en warme chocolademelk drinken in Central Park. Zucht, jeetje wat is het mooi. 

 

Maar hierover later meer. Eerst vertel ik even over mijn ontspannen reis naar New York.

Want ik vloog niet zomaar, nee ik vloog met Lufthansa in Premium Economy Class. Wat dat inhoudt? Meer beenruimte, meer entertainment, toegang tot de luxe lounges, en het allerlekkerste eten met een échte vork, mes en glas. Beter kan niet, toch? Hohoho! 

 

Van Schiphol vloog ik naar de Lufthansahub in München, waar een heel ontbijtbuffet stond te wachten in de luxe lounge. Ik heb genoten van een roerei, een warm vers broodje en een heerlijke kop koffie. Dit is dé ideale oplossing voor iedereen die er niet van houdt om op een vliegveld te wachten. Want als je eenmaal je buikje vol hebt, kun je in één van de comfortabele stoelen gaan zitten met je laptop, boek, of gewoon met elkaar om ontspannen te genieten. Elke stoel heeft een eigen stopcontact en er zijn zelfs ligstoelen beschikbaar. Als je ‘s middags of ‘s avonds reist, kun je ook langs de bar voor een heerlijk glas wijn of bier.

 

Vijf minuten voordat mijn vlucht zou vertrekken, ging ik maar eens richting de gate. Daar aangekomen waren ze al aan het boarden en kon ik zo doorlopen. En hoe mooi de lounge ook was, zo mooi of zelfs mooier was de Premium Economy ruimte. De stoelen zijn groter, en zorgen daardoor voor meer privacy. Toen ik eenmaal zat, zag ik het kleine tasje in de zijkant van mijn stoel. Er zat een tandenborstel in

en ook tandpasta, sokken, oordopjes en een oogmasker. En er werd opeens een glas met een sinaasappel-muntsapje aangeboden. Het was écht genieten. 

 

Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg ik, toen we eenmaal in de lucht waren, een menukaart waar een aantal opties voor mijn lunch op stonden. Ik koos voor de Salade Caprese als voorgerecht, vegetarische pasta als hoofdgerecht en chocolademousse als nagerecht. Daarbij dronk ik verrukkelijke rode wijn uit een écht glas. Wat een verwennerij!

 

Na het kijken van de nieuwste films viel ik heerlijk in slaap. En dat overkomt mij nooit. Maar na zoveel ontspannende luxe kon het eigenlijk niet anders. Verfrist landde ik om 16:30 in New York. Een spannend weekend stond op me te wachten. Maar zoals ik al eerder zei, hier een andere keer meer over. Ben je benieuwd hoe mijn ervaring met Premium Economy eruit zag? Kijk hier onder even voor een kort filmpje. Geloof me maar, ik wil nooit meer op een andere manier reizen.  

 

Bekijk hieronder het eerste deel van de vlog van Danique

 
 

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn