Dan maar een kilootje extra

 

Ik ‘sport’ het er na de corona wel weer vanaf. Zal heus de enige niet zijn die iets te veel naar binnen werkt in deze periode.

 

Zodra ik ergens in Italië een ijssalon zie, moet ik altijd even checken of ze gelato liquirizia (= drop-ijs) hebben. En ik laat het nooit bij checken. Ben helemaal niet zo’n ijs-eter, maar als het drop-ijs is moet en zal ik minstens een bolletje proeven. En wat wordt er ineens uitgevonden in Nederland? 

 

Tadaa…

 
Jawel hoor. En niet zomaar drop-ijs. Niet te vergelijken met wat ik in Italië naar binnen sta te werken, echt iets heel origineels: Venco Schoolkrijt-ijs en Red Band Dropfruit-Duo’s-ijs. Niet om aan te likken, maar om zachtjes in te bijten. En helaas helaas (hahaha) verkopen ze die alleen met z’n allen in een doosje (€2,79 per doosje). Heb je dus ineens tien dropfruit-duo-ijsjes ’s of acht schoolkrijt-ijsjes. Ik heb er nu dus in totaal achttien, want ik moet natuurlijk wel even goed alles proeven. En ik mag het niet uitdelen, want tja… twee meter afstand hè… Dus daar gaan ze. Hap hap hap. Als alle ellende voorbij is sport ik de kilootjes er wel weer af. Met Nederland in Beweging gaat dat niet lukken natuurlijk. Dat levert tot nu toe alleen maar spierpijn op.

 

Dus… als je toevallig een supermarkt weet binnen te komen: niet vergeten. Ze zijn natuurlijk nu ook heel erg leuk als verrassing voor kinderen. Die hebben ook weleens wat leuks verdiend. Juist nu. 

 

Liefs en hou je haaks

Franska

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska