Een heel goede morgen

 

Sinds corona in ons leven is, hoor je elke dag wel over een bekend iemand die het ook heeft.Ik geloof dat Tom Hanks de eerste vip was die in een zin met corona werd genoemd.

 

Inmiddels is zelfs die arme Charles positief getest en met zijn Camilla in quarantaine. Ik kreeg visioenen van the Queen en zeker haar Philip die me ontzettend gevarenzone-figuren lijken, wat corona betreft. Maar Youp raakte me toch het meest. Onze Youp. In het ziekenhuis.

 

Toen ik zaterdag de NRC meteen omdraaide om op de achterpagina naar zijn column te zoeken, zag ik een tekst en ik dacht: die ouwe taaie, die heeft gewoon nog even in het ziekenhuis zijn stuk getikt. Maar helaas, het bleek een column van een vervanger, Franka Treur. Haar achternaam had wat mij betreft niet symbolischer gekund en dat had niets te maken met haar verder prima in orde, allerleukste column.

 

Het ging om het zinnetje eronder: ‘Youp is ziek’. Wat zou er staan als Youp het niet zou redden? Een eenvoudig ‘Youp is dood’? Ik zie hem ervoor aan om dat zo te delen. Maar gelukkig is Youp weer thuis. Hij dankt iedereen voor de geweldige zorg en mag thuis aansterken. Youp, ik verwacht je zaterdag weer op mijn keukentafel hoor, naast mijn cappuccino. En dan hoeven we lekker niet eens die anderhalve meter afstand te bewaren, ha!

 

Mooie dag voor jou,

May

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach