Hierom moet je wel het stuifmeel van je auto halen

stuifmeel auto

 

Niet alleen is stuifmeel vervelend voor mensen met hooikoorts, ook je autolak wordt er niet blij van

 

 

 

Normaalgesproken rijd ik in een zwart autootje, maar nu de lente eindelijk is losgebarsten lijkt ie eerder knalgeel. Al dagen zit er een viezige gele gruis op mijn autolak die maar al te graag blijft plakken.

 

 

Het is stuifmeel dat, nu alle bomen in bloei staan, neerdwarrelt op de auto. Het is op zich niet schadelijk voor je lak, maar als het zich vermengt met Saharazand, dat nu ook in de lucht hangt, wordt je auto daar niet blij van. Want als je het dan met je hand of een spons van je auto wil vegen lijkt het wel schuurpapier en heb je zomaar krassen op je auto.

 

 

Beter kun je zelf nu in je auto stappen en linea recta naar de autowasstraat rijden en daar de boel met een hogedrukspuit van je auto laten wassen. En doe dan niet El Cheapo, het goedkoopste programma, maar laat je auto meteen in de was zetten. Dan glimt ie mooier en zul je zien dat de pollen moeilijker aan de lak blijven plakken.

 

 

En dan nog de beste tip voor een schone voorruit:

Antivries is niet meer nodig als je met je ruitenwisser je voorruit schoonwappert. Bovendien zorgt dit spul samen met de pollen voor een nog viezere auto omdat je deze prut er haast niet af kunt poetsen. Vul het reservoir daarom met een speciale zomervariant van ruitensproeiervloeistof. Daar zit een speciaal middel in dat er niet alleen voor zorgt dat pollen minder snel aan je ruitje hechten, het wist ook zonder problemen insecten van de autoruit waardoor je beter zicht hebt op de weg. Het werkt trouwens ook uitstekend tegen Saharazand.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit