Daar komt de bruid

 

Als ik er eentje zie, moet ik altijd even kijken. Een bruid in vol ornaat vind ik zo leuk om te zien!

 

In een volgend leven begin ik een bruidsmodewinkel. Ik moet altijd even kijken als ik er eentje zie, want zo’n jurk draag je (meestal) maar een keer in je leven. Of je moet Elizabeth Taylor heten. Die trouwde maar liefst acht keer. En alle acht de keren had ze zich helemaal uitgeleefd op The Dress.

 

1.     Liz zei twee keer ja tegen Richard Burton

 

 

2.     Hubby numero 4 was Eddie Fisher

 

 

3.     Met Conrad Hilton, die van de hotels.

 

 

Ik ben dan ook dol op programma’s waar een bruid in voorkomt zoals Married at first sight en Say yes to the dress.

 

Dat laatste is al jaren te zien op de zender TLC en ik smul ervan. Helemaal als topstylist Randy een ‘bridezilla’ probeert te kleden voor haar grote dag. Meine gute wat een praatjes heeft zo’n vrouw. Niks is goed genoeg. Je ziet hem zuchten en steunen bij jurk nummer zoveel die de dame in kwestie weer afkeurt. En dan kan ze uit wel duizend jurken kiezen hè?

 

 

En dan zijn er ook nog van die moeders met hun commentaar. Heb je eindelijk de jurk van je dromen aan, vind je moeder ‘m niet mooi. Wat een ellende zeg, want wat doe je dan? Houd je dan voet bij stuk en ga je voor die sexy blote robe met glitter en veren, of kies je dan toch voor dat degelijke hooggesloten kanten geval om je mams een plezier te doen?

 

Mijn eigen trouwjurk kopen vond ik een fluitje van een cent. Hoewel ik het liefste in een broek wilde trouwen, vond mijn aanstaande meneer dat niet zo geslaagd. Laatst heb ik ‘m weer eens van zolder gehaald omdat m’n dochter hem wilde passen. Zo raar om te zien, m’n kind in die jurk. Maar ik vond ‘m nog steeds helemaal te gek.

 

Ik zou best wel acht keer willen trouwen, alleen maar voor De Jurk. Nu nog even kijken of ik mijn meneer ook zo gek krijg…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit