Curaçao zoals je het nog nooit gezien hebt

 

 

 

Waar ik aan dacht bij Curaçao, voordat ik er ooit heen was geweest? Eerlijk gezegd vooral aan stranden en bijbehorende strandfeestjes.

 

 

Nu had ik me — eerlijk is eerlijk — vooraf niet enorm ingelezen en dacht ik vooral: ik laat me verrassen. En verrast ben ik zeker. Want natuurlijk heb je stranden en strandfeestjes, maar dit eiland heeft zoveel meer te bieden dan alleen dat. Enne, die stranden, die zijn dus echt prachtig. Hieronder zal ik een lijstje zetten met de mooiste en mijn persoonlijke favorieten, maar eerst wil ik je nog wat andere tips meegeven, zodat je ook al die mooie plekjes ziet als je naar Curaçao gaat.

 

Een echte aanrader vond ik het op pad gaan met een quad tour. Nu ben ik heus niet de allerbeste chauffeur, maar zo’n quad besturen is serieus best goed te doen en je ziet zoveel meer dan wanneer je alleen maar met de auto het eiland over gaat. Zelf ging ik met Eric’s ATV Adventures en deed ik de East Tour van drie uur. Ze hebben meerdere opties, tot wel zes uur lang: dan ga je helemaal naar Westpunt toe. Daar ben ik met de auto geweest (daarover later meer) en dat is ook zéker de moeite waard.

 

Maar dat oosten was ook echt prachtig. Niet een stuk waar je veel over leest of waar je misschien snel naartoe zou gaan, maar zo off road op de quad… Je ziet echt heel mooie stukken natuur. Overal waar je kijkt staat het bomvol cactussen, je komt langs mooie baaitjes en je rijdt een stuk langs de kliffen. Daar moet je absoluut geen duik in nemen, want die golven gaan echt zó tekeer tegen de rotsen. Heel tof om te zien en het geeft echt een mooi uitzicht.

 

Daarna ga je door naar de laatste stop (die drie uur vliegen echt voorbij): een grot die een kleine klim omhoog is. Wederom weer een heel mooi uitzicht over het oosten van Curaçao. Extra leuk: de gids weet heel veel over het eiland, de natuur en de cultuur. Die leert dus ook echt wat over Curaçao zelf, wat ik zelf altijd een groot pluspunt vind als ik naar een nieuwe bestemming ga.

 

Want natuurlijk is op het strand liggen en borrelen en dansen bij strandfeestjes hartstikke leuk, maar als je op zo’n plek als Curaçao bent wil je ook wel wat meer zien en weten van en doen op het eiland, toch? Bijvoorbeeld snorkelen, wat heel leuk is om de doen bij de Tugboat. Dit is een boot die is gezonken, waar gigantisch veel vissen zwemmen en waar het heel mooi snorkelen is.

 

Ik deed maakte van tevoren met een gids eerst een korte hike/wandeling door een voormalig fort. Hij wist zoveel te vertellen over de geschiedenis van het eiland en de cultuur, wat echt enorm interessant was. Ik deed dit trouwens met Myronchi Tours, wat onwijs leuk was, zeker omdat de gids mee gaat snorkelen en onder water heel veel foto’s maakt van jou en de vissen.

 

Wat je verder echt niet wilt overslaan op Curaçao? Suppen over de Spaanse Wateren met SUPCuracao door de mangrove (ze doen daar ook trouwens SUP yoga, wat ik eigenlijk ook nog wilde doen, maar helaas vloog de tijd op Curaçao nogal voorbij). Dat is een bijkomend pluspunt van de hitte op het eiland: het is simpelweg bijna niet uit te houden om overdag te bakken op je bedje. Des te meer reden om er lekker op uit te trekken dus.

 

Als je echt een middag wilt uittrekken, pak dan zeker Christoffelpark mee. Daar kun je met de auto doorheen rijden en het is er echt prachtig. Het uitzicht, die natuur én je ziet heel veel dieren rondlopen (ik had voor de ingang een aanvaring met een pauw). Je kan ook de Tafelberg beklimmen, maar dan moet je echt vroeg opstaan. Wel echt een aanrader voor de vroege vogels en liefhebbers van de wat sportievere activiteiten.

 

En wil je je nou echt wat meer verdiepen in de cultuur van Curaçao? Ga dan naar de Kathedraal van Doornen, van de Nederlandse kunstenaar Herman van Bergen. Het is erg interessant om met een gids door dit park te gaan, want je komt veel te weten over het leven op Curaçao. En (niet geheel onbelangrijk) daarns lunchen bij het tentje dat er pal naast zit: Nr. 10. Zo lekker daar.

 

Oké, en dan natuurlijk last but very not least… Zoals beloofd: de mooiste stranden van Curaçao. Wantp natuurlijk wil je daar ook de nodige uren spenderen.

 

De mooiste stranden van Curaçao:
– Cas Abou
– Porto Marie (ga zo vroeg mogelijk om de varkens te spotten en om een bedje te bemachtigen)
– Playa Lagun
– Grote Knip
– Klein Curaçao
– Playa Piskado (niet per se een mooi strand, maar wel dé plek om met schildpadden te zwemmen)

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer