Begin de dag zomers

 

Caribische granola, het klinkt alleen al zo lekker. En het is ook een uitstekend begin van de dag. Wist je trouwens dat gevarieerd ontbijten net zo belangrijk is als afwisselend dineren?

 

culi-granola_ap

Dit heb je nodig

(Voor 4 tot 8 personen voor een pot van 1 liter)

Voorbereiden ± 10 min

Bereiden ± 50 min

Koelkast ± 10 min

  • 140 g grove havervlokken
  • 40 g pompoenpitten
  • 80 g cashewnoten, grofgehakt
  • 1 eiwit van een groot biologisch ei
  • 40 g geraspte kokos
  • 40 g gedroogde plakjes mango, in drieën gesneden
  • 40 g gedroogde stukjes ananas
  • 40 g bananenchips, in stukjes
  • 40 g gedroogde pruimen, in stukjes

 
Passievruchthoning

  • 2 passievruchten, alleen de pulp en de pitjes
  • 170 g heldere honing
  • 1/2 el raapzaadolie
  • 4 tl kaneel
  • snufje pimentpoeder
  • snufje zeezout

 
Zo maak je het

Verwarm de oven voor tot 150 °C. Meng alle ingrediënten voor de passievruchthoning in een grote kom door elkaar. Doe de havervlokken, de pompoenpitten en de cashewnoten bij de honing en roer goed door zodat alles met honing bedekt is. Klop het eiwit in een aparte kom schuimig en spatel door de granola. Schenk de granola op een grote bakplaat en spreid gelijkmatig uit. Bak 30 minuten in de oven en roer om de 10 minuten voorzichtig door (zorg ervoor dat je grote stukken niet breekt). Doe de geraspte kokos erbij en bak 20 minuten, halverwege een keer voorzichtig doorroerend, tot de granola goudbruin is. Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen tot kamertemperatuur, zodat hij krokant wordt. Meng het gedroogde fruit erdoor en serveer met kokosyoghurt (of een andere goede zuivelvrije yoghurt), gewone yoghurt of koude melk, of bewaar maximaal 2 weken in een luchtdicht afgesloten bakje.

Eet smakelijk!

 

cover_recepten-uit-de-cariben_klRecepten uit Cariben, Shivi Ramoutar, €24,95, Uitgeverij Goodcook