Crispy ravioli uit de airfryer

 

Ik had heel graag gezien dat het anders was, maar in mij huist geen Jet of Miljuschka. Heus dat ik mijn best doe en heus dat mijn huisgenoten verhongeren noch klagen, maar echt een keukenprinses: helaas.

 

Het goede nieuws is dat ik daarom de perfecte ijkpersoon ben voor al die mensen die zijn zoals ik. Want als ik het kan, och, dan red jij het met twee vingers in het neusje.

 

Dus toen mijn lieve Annick het recept crispy ravioli had uitgekozen om klaar te maken in de Philips Airfryer, moest ik zo’n beetje aan de beademing. Ik ben verliefd op mijn Airfryer, maar gebruik ‘m toch meestal voor frietjes, bitterballen en een sporadische muffin. Maar crispy ravioli klonk wel heel exotisch.

 

Wat denk je? Appeltje. Eitje. Kind kan de was doen. Het gaat zo. Koop verse ravioli. Pak twee kommen. In de ene kom klop je drie eieren los, in de andere kom doe je bloem. In het derde bakje meng je broodkruim (of paneermeel) met Parmezaanse kaas en fijngehakte basilicum. Vervolgens haal je elk raviolikussentje eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het kruidenmengsel. Je legt ze op bakpapier naast elkaar in het mandje van de Airfryer, laat het een minuut of zes op 175 graden staan en klaar ben je. Is het een makkie of is het een makkie? 
 

Bovendien gaat alles zo snel met de Airfryer (deze hoef je namelijk niet voor te verwarmen) en omdat de hete lucht helemaal om de ravioli heen gaat, wordt het extra knapperig.

 

Serveer met wat marinarasaus en je hebt echt een intens origineel borrelhapje.

 

En onthoud: als ik het kan, kun jij het beter.

 

 

Door: Redactie Amayzine.com