Corendon biedt kindvrije zones aan bij hun vluchten

 

Of je echt van kinderen houdt of er niets mee hebt, volgens mij is iedereen het erover eens dat een huilende baby of peuter in een vliegtuig best vervelend is.

 

 

 

Ik heb daar gelukkig vaak ‘geluk’ mee en zie vooral slapende baby’s om me heen, maar laatst was het raak: tijdens een vlucht van zes uur was er een kind precies een rij voor me die alleen maar heeft gehuild. Aan. Eén. Stuk. Door. Ik snapte het op een gegeven moment ook niet meer: werd dat kind niet moe? Zes uur huilen is láng, hoor. Ik was al gesloopt en ik moest er alleen naar luisteren.

 

Tijdens die vlucht had ik er best wat extra geld voor over gehad om in rust te zitten. Ook al weet je dat het voor de ouder(s) die meereizen ook echt een hel is; het blijft erg onprettig. Dus ik snap Corendon wel, die kindvrije zones gaat aanbieden tijdens hun vluchten. 45 euro extra kost het je per vlucht, en dan zit je vooraan in het vliegtuig (dus ook niet eens minder turbulentie, yes) en die zone wordt dan afgeschermd met wanden en gordijnen. Dit wordt ook wel de ‘Only Adult’-zone genoemd.

 

Ik voorspel dat dit een gat in de markt wordt; veel internationale airlines werken al met een soortgelijke zone, maar in Nederland is Corendon de eerste hiermee. En voorlopig lijkt dat ook zo te blijven: KLM, TUI en Transavia gaven aan ‘geen plannen’ te hebben voor kindvrije zones. Nou, wacht maar — wedden dat zij snel volgen als dit een succes blijkt te zijn?

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer